Έκτακτη σύσκεψη στα Χανιά για την επικείμενη κακοκαιρία

Σύσκεψη με θέμα τον σχεδιασμό και την συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης κακοκαιρίας, που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Π.Ε.,Χανίων.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, αναμένονται αρκετές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ισχυρές βροχές και βόρειοι δυνατοί άνεμοι.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διαχείριση εκτάκτων αναγκών, που μπορεί να προκύψουν από τις χιονοπτώσεις και γενικά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έκτακτη σύσκεψη στα Χανιά για την επικείμενη κακοκαιρία

Όσον αφορά τα σχολεία αναμένεται αύριο Κυριακή ανακοίνωση για πιθανή λήψη μέτρων, μετά από συνεννόηση και επανεκτίμηση της κατάστασης από τον Μετεωρολόγο κ Λέκκα Εμμανουήλ, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην σημερινή σύσκεψη και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αποφασίστηκε η αυξημένη ετοιμότητα σε μέσα και προσωπικό από όλους τους φορείς για όσο διάστημα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Επίσης αποφασίστηκε να δοθούν οι παρακάτω οδηγίες στους πολίτες: Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα. Να ακολουθούν τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρχών. Να ενημερώνονται τακτικά από το διαδίκτυο σχετικό site της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου. https://www.astynomia.gr/ http://emy.gr/emy/el/

Στην σύσκεψη στην οποία προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Μαλανδράκης Γιάννης εκπρόσωποι των Δήμων για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής υπό την Δ/τη κ Τσιλιμιγκάκη Ξενοφών , η Δασάρχης κ Σκλαβάκη Πολύμνια, ο κ Πλοκαμάκης Γιώργος εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ, από την Αστυνομία κ Καλαϊτζάκης Ανδρέας, από το ΕΚΑΒ ο κ Βαρβαντάκης Στυλιανός καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων , από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χανίων η Δ/τρια κ Δοξάκη Ελένη και ο Πρ/νος Τμ Συγκοινωνιακών Έργων κ Μπουντουράκης Γιώργος.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος