Εκκενώθηκε από τους μετανάστες το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας – Κινδύνευε να βυθιστεί (βίντεο)

Array

Εκκενώθηκε το σαπιοκάραβο που μετέφερε 479 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 100 περίπου γυναίκες και παιδιά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με ορατό τον κίνδυνο βύθισης του σκάφους. Η κατάσταση έγινε επικίνδυνη, όταν έσπασαν δύο από τους κάβους που το κρατούσαν δεμένο στο λιμάνι.

Στον προβλήτα της Παλαιόχωρας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες του Λιμενικού. Οι μετανάστες, που μέχρι σήμερα το πρωί αρνούνταν να εγκαταλείψουν το αλιευτικό σκάφος (που ήλπιζαν ότι θα τους μετέφερε στην Ιταλία), επιβιβάστηκαν στο πλοίο Σαμαριά, που έχει παραχωρήσει προσωρινά η ΑΝΕΝΔΥΚ.

Οι γυναίκες και τα παιδια, θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στο ενοριακό κέντρο Καντάνου προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Εκκενώθηκε από τους μετανάστες το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας – Κινδύνευε να βυθιστεί (βίντεο)

Οι καιρικές συνθήκες είναι κακές και οι αρχές αναζητούν τον τόπο που θα φιλοξενήσει τους εκατοντάδες μετανάστες.

Από όσους βρίσκονταν στο σαπιοκάραβο, 10 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κέντρο υγείας: Μια έγκυος γυναίκα από τους μετανάστες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στην Παιδιατρική ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, το 15χρονο προσφυγόπουλο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα απο το Νοσοκομείο Χανίων, μετά την υποτροπή της νόσου του ζαχκαρώδη διαβήτη. Η υγεία του βελτιώνεται.

Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται ένας νέος σε ηλικία μετανάστης, οποίος μεταφέρθηκε με κοιλιακό άλγος. Σύμφωνα με την ενημέρωση στην ΕΡΤ Χανίων από τον Διοικητή Γιώργο Μπέα, ο άνθρωπος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας πριν από μία περίπου εβδομάδα στον Λίβανο. Παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Στην Παλαιόχωρα βρίσκεται εξάλλου για δεύτερη συνεχή ημέρα, κλιμάκιο του ΕΟΠΥ Σύμφωνα με τον Δ/ντή Στέφανο Ντουκάκη, οι υπόλοιποι μετανάστες είναι πεινασμένοι και υποθερμικοί, αλλά δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα αποκλειστικά πλάνα της αποβίβασης των μεταναστών, παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αλυγιζάκης, Δημοτικός Υπάλληλος

Στο μεταξύ οι 150 περίπου μετανάστες που είχαν από χθες αποβιβαστεί από το λαθροκάραβο και είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, μετά την χθεσινοβραδινή διαμονή τους στο γκαράζ του πλοίου ΣΑΜΑΡΙΑ της ΑΝΕΝΔΥΚ, σήμερα χρειάστηκε να αποβιβαστούν, αφού η βροχή κι ο ισχυρός κυματισμός αποτρέπουν την παραμονή τους στο σκάφος.

Όπως δηλώνουν οι μετανάστες, θέλουν μόλις πέσει ο καιρός να ξαναμπούν στο πλοίο και να επισκευαστεί η βλάβη στο πηδάλιο, για να αναχωρήσουν για Ιταλία.

Οι αρχές κάνουν προσπάθειες ασφάλισης του παλαιού σκάφους στον προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Εκκενώθηκε από τους μετανάστες το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας – Κινδύνευε να βυθιστεί (βίντεο)

Ρεπορτάζ Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος