Εκδήλωση στο Φραγκοκάστελλο για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Στο επιβλητικό κάστρο του Φραγκοκαστέλλου, με την τόσο μεγάλη ιστορία, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, έλαβε χώρα μια εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Σφακίων και την Ένωση Σφακιανών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Μάχη του Φραγκοκαστέλλου, σε όλους όσοι πολέμησαν εκεί και συγκεκριμένα στον ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη, τον ήρωα αυτό ο οποίος ερχόμενος από το Δελβινάκι της Ηπείρου, θυσιάστηκε για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ. Λιμαντζάκης Γεώργιος, ιστορικός- τουρκολόγος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γύπαρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών κ. Ανδρέας Μανουσέλης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα. Σφηνιά Αφροδίτη,  ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Σφακιανών κ. Ιωάννης Μανούσακας, μέλη της Ένωσης Σφακιανών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών νομού Λασιθίου κ. Γεώργιος Στάμος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ηρακλείου κ. Σταύρος Δημητρίου και η πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών νομού Χανίων κα. Παρουτιάδου Γιάννα, απότοκο βαθιάς φιλίας και εκτίμησης που οδήγησε άλλωστε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Σφακίων με το Δήμο Πωγωνίου της Ηπείρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος