ΕΚΑΒ Κρήτης: Να μην μεταφερθούν στην Αθήνα οι δύο τελευταίες μηχανές ταχείας ανταπόκρισης (audio)

Σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας είναι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στην Κρήτη, μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της Διοίκησης, να μεταφερθούν στην Αθήνα οι δύο μηχανές ταχείας ανταπόκρισης που εδρεύουν σε Χανιά και Ηράκλειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Κρήτη είχαν έρθει 5 μηχανές, από τις οποίες οι τρεις έχουν ήδη επιστρέψει στην Αθήνα οι τρεις, ενώ οι διασώστες που τις είχαν αναλάβει, είχαν περάσει από ειδική οδηγική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Στο επιχείρημα της Διοίκησης ότι δεν χρησιμοποιούνται, οι εργαζόμενοι απαντούν δίνοντας τα ωράρια εργασίας τους και τις διπλές βάρδιες, προκειμένου να ανταπεξέρχεται ο τομέας διάσωσης στις επιβαρυμένες απαιτήσεις των καλοκαιρινών μηνών.

Ενώ απόψε ήταν να γίνει η μεταφορά των μηχανών υψηλού κυβισμού που προορίζονται για χρήση σε περιοχές που υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των ασθενοφόρων αλλά και σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής, με το πλοίο των Μινωϊκών, φαίνεται ότι η Διοίκηση υπαναχώρησε, δηλώνοντας διατεθειμένη να αφήσει τη μία από τις δύο μηχανές στο Ηράκλειο. Αυτή την πρόθεση της Διοίκησης απορρίπτουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν την παραμονή και των δύο μοτοσικλετών στο νησί.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει:

• Διαγνωστικό monitor 12 απαγωγών
• Παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο, σακχαρόμετρο, φορητή αναρρόφηση.
• Πλήρες κιτ αεραγωγού, με ασκό ενηλίκων, παίδων, με στοματοφαρυγγικούς αεραγωγούς και λαρυγγικές μάσκες όλων των μεγεθών.
• Κιτ τραύματος, εγκαυμάτων, τοκετού
• Σετ φλεβοκέντησης με τους αντίστοιχους ορούς
• Αερονάρθηκες, αυχενικά κολάρα
• Φιάλη Ο2, με μάσκες χορήγησης

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Ηρακλείου, Νίκος Καλογιαννάκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος