Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο “Μοναστήρι του Καρόλου” – Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του το όνειρό του γίνεται πράξη

Ένα κόσμημα για την πόλη των Χανίων και όχι μόνο αποτελεί το Μουσείο του Καρόλου τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου στην Παλιά πόλη των Χανίων. Τα εγκαίνια διανθίστηκαν από κλασσική μουσική και όπερα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε μικρά γκρουπ αλλά και κέρασμα με γαλλική και ελληνική κουζίνα του σεφ Πετρώφ.

Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο “Μοναστήρι του Καρόλου” – Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του το όνειρό του γίνεται πράξη

Στο Μουσείο εκτίθεται η συλλογή των έργων του ιδίου με δημιουργίες γλυπτικής, ζωγραφικής, μονοτυπίες κ.ά, συλλεκτικά έπιπλα και μουσικά όργανα, αντικείμενα θρησκευτικής τέχνης, ο ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος κομμωτηρίου, με εξειδικευμένα εργαλεία κομμωτικής του περασμένου αιώνα, αντικείμενα από διεθνείς όπερες, σχετικές εκδόσεις, γκραβούρες και φωτογραφίες με περίτεχνα χτενίσματα διασήμων.

Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο “Μοναστήρι του Καρόλου” – Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του το όνειρό του γίνεται πράξη

Παρουσιάζονται σε ολόκληρο το κτίριο έργα της ιδιωτικής συλλογής του Καρόλου Καμπελόπουλου, διαφορετικών ρευμάτων και τεχνοτροπιών, από τον παγκόσμιο εικαστικό χάρτη σπουδαίων και λιγότερο σπουδαίων δημιουργών, όπως Φασιανός, Τσαρούχης, Εγγονόπουλος, Γεωργιάδης, Μόραλης, Παύλος, Τάκις, Αλεξάκης και πολλοί ξένοι αντίστοιχοι δημιουργοί όπως Moirignot, Giacometti, Jean Cocteau, Tremblay, Delaunay, Fernand Léger, Gory, Le Moult, Silvano “Nano” Campeggi, Jacques-Louis David, Jean Delpech, Pourbaix, L. Ferdinand Laisne, Niki de Saint Phalle κ.ά.

Εγκαινιάστηκε το μουσείο στο “Μοναστήρι του Καρόλου” – Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του το όνειρό του γίνεται πράξη

Υπό τη Διεύθυνση της Στέλλας Κουτσουπάκη, Γενικής Γραμματέως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κάρολος Καμπελόπουλος, Προέδρου του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων και με τη μουσειολογική μελέτη της Μυρτώς Κοντομιτάκη, Μουσειολόγου και Ιστορικού Τέχνης, του Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί τους χώρους. Οι ξεναγήσεις γίνονται σε ολιγάριθμα γκρουπ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος