Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, άνοιξε τις πύλες της η νέα έκθεση φωτογραφίας «Landscape stories» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, είναι παραγωγή του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και σε αυτήν συμμετέχουν 19 φωτογράφοι, που αποτυπώνουν το σύγχρονο ελληνικό τοπίο και κυρίως τη φυσική και περιαστική εκδοχή του.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης παρομοίασε τη Δημοτική Πινακοθήκη των Χανίων με ένα καράβι – όπως μοιάζει και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου –  που συνεχίζει το συνεχές ταξίδι της, σε ένα νέο «λιμάνι», μία έκθεση με φωτογραφίες από τοπία της χώρας. «Είναι μεγάλη η αγάπη των Χανιωτών για την φωτογραφία και αποτυπώνεται αυτό σε κάθε ευκαιρία, με πολλές εκφάνσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας που συντελούνται στα Χανιά. Η φωτογραφική οικογένεια των Χανίων υποδέχεται με χαρά αυτή την έκθεση που είμαι βέβαιος ότι θα είναι απολύτως επιτυχημένη, όπως και τα προηγούμενα δρώμενα που φιλοξένησε η Δημοτική μας Πινακοθήκη τα τελευταία χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης στην ομιλία του.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης εξήρε τον ρόλο της δραστήριας φωτογραφικής κοινότητας στη διαμόρφωση του γόνιμου περιβάλλοντος που επιτρέπει σε τέτοιες καλλιτεχνικές παραγωγές να συναντούν ένα πλήρως ενημερωμένο κοινό. «Το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελεί το κορυφαίο φωτογραφικό μουσείο στη χώρα και η συνεργασία αυτή είναι τιμή για τη Δημοτική Πινακοθήκη. Μια συνεργασία που έρχεται σε συνέχεια στρατηγικών συνεργειών που τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνονται με φορείς, ιδρύματα, μουσεία και καλλιτεχνικές κοινότητες. Και η συνεργασία αυτή θα έχει συνέχεια…», ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Ο επιμελητής της έκθεσης, Ηρακλής Παπαϊωάννου δήλωσε ενθουσιασμένος για τη θέρμη που υποδέχτηκε η δημοτική αρχή την παραγωγή της έκθεσης και ευγνώμων για τη φροντίδα των αρμοδίων στο στήσιμο της παραγωγής. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Χανιώτη φωτογράφο και βοηθό επιμελητή Γιώργο Αναστασάκη και τους συνεργάτες του για την άριστη οργάνωση της έκθεσης.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Παρόντες στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, ήταν οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση: Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Γιάννης Κουκουράκης, Αχιλλέας Τηλέγραφος, Πάνος Χαραλαμπίδης και Μαίρη Χαιρετάκη.

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων “Landscape stories”

Η εκπαιδευτικός Άννα Νεμπαυλάκη (σε συνεργασία με τον επιμελητή της έκθεσης), θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία όλων των βαθμίδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος