Δύο τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων για ανακύκλωση συγκεντρώθηκαν από τον Δήμο Χανίων

Δύο ακόμα τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα 2.182 κιλά συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δύο τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων για ανακύκλωση συγκεντρώθηκαν από τον Δήμο Χανίων

Η δράση διήρκησε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, ενώ σε αυτή συμμετείχαν όσοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, απ΄ όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Μ. Τσουπάκης επεσήμανε ότι: «Ανακυκλώνοντας, δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στις ηλεκτρονικές μας συσκευές, «παρατείνοντας» τον κύκλο ζωής τους, αφού κατά την ανακύκλωση τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες, που παράγουν νέα προϊόντα».

Η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος