Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών σε Χανιά και Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 18χρονου υπηκόου Συρίας προχώρησε το Λιμενικό, αφού αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής από τους 113 που συνολικά διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου τις βραδινές ώρες της  Πέμπτης 24/7. Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών ο 18χρονος τους μετέφερε από το Τομπρούκ Λιβύης στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση διακίνησης, το Λιμενικό αναφέρεται στο περιστατικού εντοπισμού και διάσωσης 39 μεταναστών τα ξημερώματα της Παρασκευής  από τις Λιμενικές Αρχές του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου, της Αγίας Γαλήνης, των Καλών Λιμένων και του Κόκκινου Πύργου οι οποίοι επέβαιναν  σε φουσκωτή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο  σημείο μετέβη ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΠΛΣ), το οποίο περισυνέλλεξε 39 αλλοδαπούς και τους μετέφερε στους Καλούς Λιμένες.

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί, με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Κατά δήλωσή τους, οι μετανάστες ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στις 25.07 από τις ακτές Τομπρούκ, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα χρηματικά ποσά από 14.000 έως 20.000 δηνάρια Λιβύης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αιγύπτου), για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος