Δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου (audio)

Δρομολογείται το εύλογο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης, να μετεγκατασταθούν οι 11 αστυνομικοί υπάλληλοι στο Αμάρι, σε νέο, κατάλληλο χώρο.

Δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου (audio)

Μετά από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου έκτασης 190 τ.μ. σε δημοτικό κτίριο, προκειμένου να λειτουργεί σε ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για το σύνολο των πρωτοβουλιών, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Τμήμα από το ετοιμόρροπο κτίριο που λειτουργεί σήμερα, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Ρεθύμνου, Νίκος Μαλλιαρός.

Δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου (audio)


Ακούστε τη συνέντευξή του:

Σημαντικός αρωγός στις προσπάθειες της Ένωσης, αποδείχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, η οποία ανέλαβε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από μηχανικό της Περιφέρειας Κρήτης στο παλιό κτίριο, το οποίο όχι μόνο κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση, αλλά και για ανακαίνιση.

Δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου (audio)

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η κ. Λιονή, φρόντισε να αναλάβει η Περιφέρεια τη διαμόρφωση του νέου χώρου.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Λιονής:

Αρωγός και ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για την παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου, αλλά και την κάλυψη των λογαριασμών ρεύματος και νερού.

Δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου (audio)

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Μουρτζανός, αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών, ενώ δήλωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου, θα συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση κατοίκων και δήμου. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Να υπενθυμίσουμε ότι και με έγγραφό της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία, η Ένωση του Ρεθύμνου επεσήμαινε ότι στις 2 Απριλίου του 2021 μετέβη στο Α.Τ. Αμαρίου μηχανικός της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, όπου πραγματοποίησε αυτοψία του κτιρίου. «Με το υπ’ αρίθμ. 166124 από 08/06/2021 έγγραφο της ανωτέρω Υπηρεσίας του μας υποβάλλουν την έκθεση αυτοψίας, όπου ρητά αναφέρεται ότι το κτίριο που στεγάζεται το Α.Τ. Αμαρίου «είναι ακατάλληλο να φιλοξενεί υπηρεσία ενώ η αποκατάσταση των φθορών εκτιμάται ότι θα είναι δαπανηρή και ασύμφορη και απαιτεί εξειδικευμένη μελέτη».
Μάλιστα, οι αστυνομικοί τόνιζαν ότι«η κατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Α.Τ. Αμαρίου καθημερινά επιδεινώνεται. Μετά τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν παρατηρήθηκαν νέες ρηγματώσεις στην εσωτερική τοιχοποιεία, νέες πτώσεις σοβάδων και καθίζηση του δαπέδου του γραφείου της γραμματείας και του διαδρόμου. Παράλληλα, εξωτερικά έχει δημιουργηθεί νέα ρωγμή πλάτους 2,5 cm και βάθους 28 cm όπου εμφαίνεται ο εσωτερικός σοβάς του κτιρίου. Όπως προκύπτει και από τις συνημμένες φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τη σημερινή κατάσταση του κτιρίου, υπάρχει άμεσος κίνδυνος τόσο για το προσωπικό που εργάζεται καθημερινά εκεί όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται προκειμένου να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις».

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β. Χειμώνας, Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος