Δράσεις του Δήμου Χανίων για την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα ενάντια στην Έμφυλη Βία

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας ενάντια στην Έμφυλη Βία, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση του κοινού.
Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας και τα ΤΟ.Μ.Υ. του Νομού Χανίων, ώστε να συνομιλήσουν με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, σχετικά με την ανίχνευση της ενδοοικογενειακής βίας και τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης των γυναικών.
Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκος Δράμας, την Πέμπτη 25η Νοεμβρίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (πλατεία Κατεχάκη), θα προβληθεί μία σειρά ταινιών με θέμα την έμφυλη βία, σε δύο ζώνες, απογευματινή (19.00) και βραδινή (21.00). Πριν από την προβολή των ταινιών θα υπάρξει ενημέρωση στους θεατές, καθώς και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων. Είσοδος ελεύθερη.
Ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, θα φωτιστεί σε πορτοκαλί χρώμα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Orange Days» του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα», μέλους του Διεθνούς Σοροπτιμισμού.
Παράλληλα, στον εξωτερικό τοίχο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» θα γίνονται συνεχείς προβολές μίας σειράς από βίντεο* του ΚΕΘΙ, σχετικά με τη συντροφική βία στους εφήβους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος