Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει από την Πέμπτη 28 Απριλίου, το έργο «Η ιστορία του Καλλιβρεταναγνώστη» βασισμένο στο διήγημα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Το δώρο του γιανίτσαρου», σε σύλληψη – δραματουργία του Κωστή Καλλιβρετάκη και σε μουσική επιμέλεια του Χάρη Λαμπράκη.
Το έργο
Δύο περιπλανώμενοι καλλιτέχνες, σαν δύο άλλοι «ξεπεσμένοι δερβίσηδες» του Παπαδιαμάντη, περιδιαβαίνουν πόλεις και χωριά των Χανίων, διασχίζουν τις πλατείες κάτω από τα πλατάνια, μπαίνουν στα παλιά τζαμιά, τους τεκέδες και τα προαύλια των εκκλησιών και ξαποσταίνουν στα καφενεία. Μεταφέρουν την ιστορία του Καλλιβρεταναγνώστη όπως έφτασε σε αυτούς από στόμα σε στόμα, με αντάλλαγμα μια τσικουδιά. Μιλούν και τραγουδούν∙ κάποιες στιγμές μένουν σιωπηλοί, αφήνοντας την μελωδία να πλημμυρίσει τον τόπο. Δεν βρίσκονται εδώ για να αναμοχλεύσουν παλιά μίση αλλά για να ξορκίσουν το παρελθόν, αφήνοντας πίσω τους τελειωτικά, αυτά που χώριζαν κάποτε τις δυο κοινότητες του νησιού.
Παραστάσεις:
Χανιά, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στις 20:30, Καφενείο «Μπούρμπος», πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο
Τηλέφωνο για κρατήσεις : 2821051915
Αρμένοι, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στις 20:30, Καφενείο «Μιχάλης»
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2825041789
Μουρνιές, Σάββατο 30 Απριλίου στις 20:30, Καφενείο «Πάτερος»
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2821076254
Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε καφενεία του Νομού Χανίων, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821044256 και 2821023333, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος