Δήμος Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στα προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων, με μαθήματα οδικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην εκμάθηση του Κ.Ο.Κ., μέσα από παιχνίδια.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, «η υγειονομική κρίση την περίοδο 2019-2020 δυστυχώς είχε επίπτωση και στη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων. Από τον Οκτώβριο του 2021, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Αθλητισμού, το Τμήμα Παιδείας, η ΚΥΔΩΝ Α.Ε., τα Τεχνικά συνεργεία του Δήμου, συνεργάστηκαν προκειμένου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων να δώσουν πνοή στο Πάρκο, που βρίσκεται στην περιοχή Καμπάνι Ακρωτηρίου.

Δήμος Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στα προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής
Επισκευάστηκε το σύνολο του εξοπλισμού (αυτοκινητάκια, ποδήλατα, κ.α.). Έγινε διαμόρφωση και επισκευή του χώρου και το Πάρκο πήρε ξανά ζωή, αρχής γενομένης από τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με κεντρικό θέμα: «Κόσμος σε Κίνηση».

Ακολούθως, διοργανώθηκε η δράση «Πάμε Ακρωτήρι» κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές των Δημοτικών Σχολείων παρακολούθησαν μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην εκμάθηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) μέσα από παιχνίδια. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Χανίων «ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ» και τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΤΑΛΩΣ».

Παράλληλα, με αφορμή την ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε συνεργασία με τη Χρυσούλα Καζάκου από τον Σύλλογο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης με το Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών, μέσω του παιχνιδιού «Μπες στα παπούτσια μου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος