Δικαστική προανάκριση και φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης (ηχητικό)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προανάκριση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Χανίων μετά από αίτημα της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και τις καταγγελίες του Κοσμήτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Καρυστινού για «ομηρεία» του από φοιτητές πριν από επτά περίπου μήνες.

Οι φοιτητές αντέδρασαν στην πειθαρχική δίωξη που ζήτησε να ασκηθεί σε βάρος φοιτητή που ανάρτησε αφίσα, ο κ. Καρυστινός, με παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του. Ο Κοσμήτορας από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι νεαρά άτομα -φοιτητές και μη- τον κράτησαν «όμηρο» επί τέσσερις ώρες στο γραφείο του, προκειμένου να τον πιέσουν να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη.

Παράλληλα, υπήρξε ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Ιδρύματος, η οποία αποδοκίμαζε τις όποιες αυταρχικές συμπεριφορές.

Επτά μήνες αργότερα, έχουν κληθεί για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

«Δεν υπάρχει ενημέρωση για το περιεχόμενο της δικογραφίας, ωστόσο η δικαστική έρευνα εστιάζει στις καταγγελίες του κ. Καρυστινού, αλλά και στην πολιτική βούληση της Υπουργού Παιδείας να επιβάλλει ένα αυταρχικό μοντέλο εκπαίδευσης στα ελληνικά πανεπιστήμια», υποστήριξε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου, Βαγγέλης Πρασόπουλος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά από συνεδρίαση των συμβουλίων, την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία αλλά και σύσκεψη συλλογικών φορέων στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος