Διγαλάκης: Προτεραιότητες για Λιμενικό Ταμείο και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

Συνάντηση εργασίας για το σύνολο των λιμενικών έργων που είτε εκτελούνται είτε προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Βιριράκη.
Τα μεγάλα έργα που προχωρούν στο λιμάνι της Σούδας (σταθμός επιβατών κ.ά.), η ανάγκη αναβάθμισης του λιμένα Καβονησίου στην Κίσαμο και η δημιουργία μαρίνας και υδατοδρομίου στην περιοχή, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και η ανάγκη ολοκλήρωσης του απαιτούμενου, με βάση σχετική μελέτη, αριθμού νησίδων προστασίας της ακτής στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στα λιμάνια της Παλαιόχωρας, της Χώρας Σφακίων, της Αγίας Ρουμέλης και της Γαύδου τέθηκαν επί τάπητος, ενώ συζήτηση έγινε και για την πορεία εκτέλεσης – προγραμματισμού σειράς παρεμβάσεων σε μικρότερες λιμενικές υποδομές.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας αναδείχθηκε και το πρόβλημα της αδυναμίας του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων (ΛΤΝΧ) να προχωρήσει στην πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, καθώς από το 2011 έχουν καταργηθεί οι 22 κενές -τότε- θέσεις του Οργανισμού του φορέα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπηρετούν μόλις 14 υπάλληλοι. Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου πληρώνεται από τα έσοδα του φορέα, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος