Χρ. Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι το Ελληνικό κράτος δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης

Για τη συνεχιζόμενη σεισμική διέγερση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ρωτήθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε στη Χανιά εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Χρ. Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι το Ελληνικό κράτος δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης«Έχω επισκεφθεί – σημείωσε – δύο φορές την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από την πρώτη στιγμή είμαστε εκεί για να παράσχουμε κάθε φροντίδα στους σεισμόπληκτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια δύσκολο περίοδος για την Κρήτη, παρακολουθούμε το σεισμικό φαινόμενο με μια επιτροπή εκτίμησης του σεισμικού κινδύνου. Προς το παρόν μας καθησυχάζουν πως είναι μετασεισμική ακολουθία”.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι “οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση, συναρμόδια υπουργεία, είναι έτοιμες για να παράσχουν ότι χρειάζεται ο τόπος και η περιοχή” και πρόσθεσε: “Όπως ξέρετε ξεκίνησε η κυβερνητική αρωγή μέσω της πλατφόρμας, οι άνθρωποι που μένουν σε σκηνές είναι ελάχιστοι και με δική τους βούληση.

“Στο Αρκαλοχώρι – τόνισε ο Υπουργός – το Ελληνικό κράτος λειτούργησε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης της κρίσης. Έχοντας την Ευρωπαϊκή εμπειρία είμαι υπερήφανος, γιατί είδα ότι αυτή η χώρα παρόλες τις ελλείψεις σε σύστημα και οργάνωση, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να έχει επιτυχία στη διαχείριση κρίσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος