Οι τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta, δημιουργούν μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία “Τηλέγνους” με στόχο τον έλεγχο της συμπεριφοράς των πελατών τους, είτε πρόκειται για εταιρείες είτε για φυσικά πρόσωπα έτσι “ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κάθε συναφής με τα παραπάνω σκοπός”.Μιλώντας στο σταθμό μας η πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη εξήγησε οτι
Η “Τηλέγνους” θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Όσον αφορά τα στοιχεία του συνδρομητή που βρίσκεται στη λίστα, θα περιλαμβάνεται το όνομα, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η διεύθυνση και η οφειλή όσων θεωρούνται κακοπληρωτές. Θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα μόνο οφειλές άνω των 200 ή 300 ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες δηλαδή οφειλές που παραμένουν απλήρωτες τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής.
Η πρακτική είναι γνωστή. Συμβόλαιο με την μια εταιρεία, δεν πληρώνεις το λογαριασμό για μήνες και μόλις σου το κόβουν απλά αλλάζεις εταιρεία κινητής και ξεκινάει η κομπίνα απ’ την αρχή. Το φαινόμενο των μπαταχτσήδων έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας και έτσι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποφάσισαν να αντιδράσουν δημιουργώντας τον δικό τους… Τειριρεσίας.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος