Χανιά: Υπό κατάληψη το κτήριο του ΕΒΕΧ, για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Υπό κατάληψη τελεί, από το πρωί της Τετάρτης, το κτήριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, ως κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Όπως αναφέρουν σε κείμενό τους τα μέλη της κίνησης αλληλεγγύης «ο αναρχικός αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος Θ. Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης “Αναρχική Δράση”, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, μετά την μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών».

Το βασικό και κύριο αίτημα του Θ. Χατζηαγγέλου είναι να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως επίσης να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της μεταγωγής του.
Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μικροφωνική και συγκέντρωση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ, ενώ στις έξι το απόγευμα θα γίνει ανοιχτή συνέλευση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ. Αύριο Πέμπτη 5/1 στις19:00, διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το κείμενο παρέμβασης της κατάληψης του ΕΒΕΧ

“Βρισκόμαστε στη 17η μέρα απεργίας και η ζωή του συντρόφου μας κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Αυτή τη στιγμή έχει δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονάει σε όλο του το σώμα, τα άκρα του έχουν πρηστεί, έχει εμφανίσει συμπτώματα στηθάγχης -που υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με πιθανότητα αιφνίδιας ανακοπής- και ίσως υπάρχει μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Από την Κυριακή έχει αρχίσει να χάνει την αίσθηση του χρόνου και παρουσιάζει σημάδια παραισθήσεων. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, φρουρούμενος από αστυνομικούς που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον θάλαμο και που δεν διστάζουν να τρώνε μπροστά του, επιδεικνύοντας με έναν σαδιστικό τρόπο το βάρβαρο πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους. Σε ένδειξη συντροφικότητας, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας συμπαράστασης οι πολιτικοί κρατούμενοι Ι.Ροδόπουλος, Γ. Μιχαηλίδης και Κ. Δημαλέξης, ενώ δράσεις και παρεμβάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη την ελλαδική επικράτεια.
Το βασικό και κύριο αίτημα του Θ. Χατζηαγγέλου είναι να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως επίσης να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της μεταγωγής του. Με την αταλάντευτη στάση του, εντός και εκτός των τειχών, ο σύντροφος έχει χαράξει σταθερή πορεία σε τροχιά αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με το κράτος και το κεφάλαιο. Ενεργή είναι επίσης η συμμετοχή του στην επιτροπή αγώνα και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος υποσκάπτει σε μεγάλο βαθμό κομβικά δικαιώματα κρατουμένων που έχουν κερδηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες. Είναι ξεκάθαρο πως η μεταγωγή του -που πραγματοποιήθηκε ξημέρωμα και με όρους απαγωγής όντας δεμένος- στοχεύει αποκλειστικά στο να καμφθεί το αγωνιστικό ηθικό των κρατούμενων, δημιουργώντας τους τον φόβο σαν αντίποινα για τους αγώνες τους. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεται από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, ο οποίος, ήδη από την προφυλάκισή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Επιπλέον, οι αρχές περιορίζουν την επικοινωνία των δύο συντρόφων τόσο με φιλικά/κοντινά τους πρόσωπα όσο και με τους δικηγόρους τους.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια στα χέρια του κρατικού μηχανισμού.
Σάρκα από την σάρκα των κινημάτων, συνεχίζουν τον αγώνα σε έναν χώρο απονεκρωμένο για το σύστημα, στις φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες οφείλουμε να τους προασπίσουμε και να γίνουμε η φωνή τους. Κανένας απεργός πείνας ιστορικά δεν επέλεξε τον θάνατο από τη ζωή. Το να βάλεις το σώμα σου ως ανάχωμα όμως, αποτελεί το τελευταίο μέσο αντίστασης και συνοδεύει στον πυρήνα του, τους ευρύτερους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Όπλο μας η αλληλεγγύη!
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ.Χατζηαγγέλου – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό
Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης
Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα
Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/στριες που τελούν απεργία πείνας από τις 7/10
Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυγχρονίζονται
Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας”

Κατάληψη ΕΒΕΧ

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων, από μέλη της κίνησης αλληλεγγύης προς τον Θ. Χατζηαγγέλου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος