Χανιά: Υπό κατάληψη το Δημοτικό σχολείο Κανδάνου από γονείς και μαθητές

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί γονείς και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κανδάνου στην επαρχία Σελίνου στα Χανιά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως ενημερώθηκαν χθες από την διευθύντρια, το σχολείο με τους 45 μαθητές από εξαθέσιο που είναι σήμερα αποφασίστηκε να γίνει τριθέσιο.

Ανάστατοι οι γονείς που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους προγραμματίζουν επίσκεψη στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά για να συναντηθούν με την προϊσταμένη και να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους για την απόφαση αυτή. «Είναι μια αιφνιδιάστική απόφαση με την οποία υποβαθμίζεται το σχολείο και το επίπεδο των μαθητών το οποίο είναι υψηλό, είπε στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Βάσω Αντωνογιαννάκη. Πρόκειται για ένα σχολείο που εξυπηρετεί τα περιφερειακά δυσπρόσιτα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την Κάνδανο. Αποτελεί συνέχεια του νηπιαγωγείου Κανδάνου και εκεί τα παιδιά μας προετοιμάζονται για το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Κανδάνου. Επίσης πως γίνεται εν μέσω μέτρων κατά της covid – 19 να γίνεται σύμπτυξη των τμημάτων, όταν ζητάνε αυστηρή τήρηση των μέτρων;”.

Χανιά: Υπό κατάληψη το Δημοτικό σχολείο Κανδάνου από γονείς και μαθητές

Γονείς και μαθητές ανησυχούν και όπως είπαν σκοπεύουν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Δήμος Κανδάνου Σελίνου. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να βγάλει ψήφισμα κατά της απόφασης.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος