Χανιά: Το στοίχημα του μεγάλου “Αναπτυξιακού Χάρτη της Κρήτης” – Ο ρόλος του ΟΑΚ

Στην ευρεία σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς απ’ όλη την Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Λότζια του Ηρακλείου, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρής Νίνος.
Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε ο «Αναπτυξιακός Χάρτης» της Κρήτης μέχρι και το 2030, ενώ τέθηκαν προς συζήτηση, σε θεματικές ενότητες, με τις τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης που παρίσταντο, όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, των επόμενων δεκαετιών.

Συνολικά, όπως έγινε γνωστό, μέχρι το 2030, θα υλοποιηθούν 486 έργα, με κυρίαρχα, αυτό του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης καθώς και του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι.
«Διεξήχθη μια εξόχως σημαντική συνάντηση, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι παριστάμενοι υπουργοί, έδωσαν το «στίγμα» του μεγάλου «Αναπτυξιακού Χάρτη» του νησιού, για τα επόμενα χρόνια, έως και το 2030. Ο «ρόλος» του Ο.Α.Κ. σε αυτό το εγχείρημα, θα είναι διευρυμένος καθώς η επόμενη ημέρα της Κρήτης, προδιαγράφεται έντονη, ενδιαφέρουσα μα κυρίως εξόχως «Αναπτυξιακή», από τη μια μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού», ανέφερε σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδογιάννης, είχε βρεθεί στην αυτοψία που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, στο πρώτο εργοτάξιο του νέου Β.Ο.Α.Κ. το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη να «δουλεύεται», από τα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος