Χανιά: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο ΚΑΜ

Η Blank Wall Gallery, με συνδιοργανωτή το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δημιουργεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων (Chania International Photo Festival) που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η δουλειά 350 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.
Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν, συγκεντρώθηκαν μέσα από ένα διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Μάη του 2018 και οι φωτογράφοι υπέβαλλαν δουλειά τους σε μία από τις 16 κατηγορίες που είχαν οριστεί από τους διοργανωτές. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων θα ανοίξει τις πόρτες του την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 19:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκειά του θα εκτεθούν φωτογραφίες 320 καλλιτεχνών από 72 χώρες .
Πολλοί φωτογράφοι που έργα τους θα εκτεθούν, θα ταξιδέψουν στα Χανιά από διάφορες χώρες για να είναι μαζί μας τη βραδιά των εγκαινίων.

Κατά τη διάρκειά του θα υπάρξουν διάφορες δράσεις ξεκινώντας την Τρίτη 30 Αυγούστου με το Master class του γνωστού φωτορεπόρτερ και Λέκτορα στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Νίκου Αποστολόπουλου, «ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» . Ο κύριος Αποστολόπουλος θα μιλήσει για το Ελληνικό φωτορεπορτάζ κατά τη διάρκεια του 80 και όχι μόνο και θα συζητήσει με το κοινό.

Ώρες λειτουργίας:
11:00 – 13:00 και 17:00 – 22:00

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος