Χανιά: Τηλεδιάσκεψη Εργατικών Κέντρων με τα Σωματεία Τουριστικών Λεωφορείων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης, Ρόδου και Κέρκυρας και των Σωματείων Τουριστικών λεωφορείων των περιοχών τους, για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν από τους πράκτορες και τους ιδιοκτήτες Τουριστικών λεωφορείων “να αναλάβουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Κρήτης, υπογράφοντας αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας.

Όπως έγινε στη Ρόδο, που οι οδηγοί υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς μειώσεις σεβόμενοι με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους και αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας την ευθύνη, που τους αναλογεί”.

Επίσης, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν “το δίκαιο αγώνα των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, οι οποίοι να σημειωθεί έρχονται από τον περσινό απεργιακό αγώνα τους για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, για το δικαίωμα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας”.

Τέλος, ζητούν από τους εργοδοτικούς φορείς “να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων τους, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπουν σε μια ακόμη δύσκολη τουριστική σεζόν με εργασιακή ειρήνη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος