Χανιά: Τι απαντά Δήμαρχος Π. Σημανδηράκης στον βουλευτή Β. Διγαλάκη για το “Δημοτικό Κολυμβητήριο” (ηχητικό)

Βασική επιδίωξη και στόχευση του Δήμου Χανίων είναι να αποκτήσουν τα Χανιά Δημοτικό Κολυμβητήριο, τόνισε σήμερα Τρίτη, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου και του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Βασίλη Διγαλάκη, με ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινώσεων. Υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά και η δυνατότητα να συμβεί αυτό, πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση με τους κυρίους Αυγενάκη και Διγαλάκη, αλλά πολιτική.

Χανιά: Τι απαντά Δήμαρχος Π. Σημανδηράκης στον βουλευτή Β. Διγαλάκη για το “Δημοτικό Κολυμβητήριο” (ηχητικό)

“Αν δει κανείς τη συνολική πορεία του συγκεκριμένου έργου, συμπεραίνει ότι το Κολυμβητήριο δεν προχωράει” επισήμανε ο Δήμαρχος και διερωτήθηκε γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν προχωράει στην παραλαβή και δημοπράτηση των μελετών που υπάρχουν. Ο κ. Σημανδηράκης εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόθεση χρηματοδότησης και επανέλαβε την ξεκάθαρη και επίσημη επιδίωξη του Δήμου Χανίων να διαχειριστεί ως “Δημοτικό Κολυμβητήριο” τις εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι. “Ο Δήμος δε θέλει εκπροσώπηση στο φορέα διαχείρισης που θα δημιουργηθεί. Θέλουμε εμείς να είμαστε ο φορέας διαχείρισης και αυτό δεν αφορά ούτε τον κ. Αυγενάκη ούτε τον κ. Διγαλάκη, τόνισε. Ο Δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο και για προνομιακή μεταχείριση των υπευθύνων,  από κάποια Μέσα Ενημέρωσης, που όπως είπε προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για ψεύδη και σκοπιμότητες κάνει λόγο ο κ. Διγαλάκης στην ανακοίνωσή του:

«Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολλή συζήτηση για το Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Πριν αναφερθώ στην ουσία των γεγονότων, οφείλω ένα αρχικό σχόλιο για τις επαναλαμβανόμενες προσωπικές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον μου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, με ψεύδη, αλαζονική διαστρέβλωση των δεδομένων και κατά περίπτωση υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, που εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Χανιά: Τι απαντά Δήμαρχος Π. Σημανδηράκης στον βουλευτή Β. Διγαλάκη για το “Δημοτικό Κολυμβητήριο” (ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Χανίων με τη στάση και τη ρητορική του υποβαθμίζει την ουσία των πραγμάτων, διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να εξυπηρετήσει το “αφήγημά” του και απαξιώνει τον θεσμικό μας ρόλο. Έχει κάθε δικαίωμα να εκτίθεται, δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να εκθέτει και να προσβάλλει ανθρώπους. Ως εκ τούτου, οι επιθέσεις του δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διγαλάκης αναφέρει:

  • Στις 21 Ιουλίου 2022… ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου και ισχυρίστηκε ψευδώς, κάνοντας ονομαστική αναφορά σε μένα, ότι επιχειρώ να αποκλείσω τον Δήμο Χανίων από τον φορέα διαχείρισης της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης. 
  • Σε συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” λίγες ημέρες αργότερα, στις 26 Ιουλίου 2022, ανέφερα, μεταξύ των άλλων: “Στον φορέα διαχείρισης ένας θα πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο, η συμμετοχή εκπροσώπων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον φορέα αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς αφορά εγκατάσταση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, αλλά φυσικά, μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”. 
  • Ο Δήμαρχος Χανίων είτε αποκρύπτει είτε παριστάνει πως δεν κατανοεί -σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εκτίθεται- ότι στην παρούσα φάση, ο Δήμος Χανίων δεν συμπεριλαμβάνεται στους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα του Κλειστού Κολυμβητηρίου, καθώς δεν είναι εκ των συμμετεχόντων στην προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης (ιδιοκτήτης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων… Ένα από αυτά τα ψεύδη είναι ο ισχυρισμός του Δημάρχου ότι η προγραμματική σύμβαση δεν μπαίνει στο ζήτημα του φορέα διαχείρισης, τη στιγμή που αναφέρεται ρητά σε αυτήν ότι είναι ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σύσταση του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας.
  • Ο Δήμαρχος Χανίων, με δύο νέες ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, στις 28 και 29 Ιουλίου 2022 συνέχισε την προσωπική επίθεση εις βάρος μου. Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Υποστήριξε επιπρόσθετα ότι το Υπουργείο Αθλητισμού (δηλαδή, ουσιαστικά η Κυβέρνηση), δεν έχει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου… Η ίδια Κυβέρνηση που είναι σταθερά στο πλευρό (και) του Δήμου Χανίων σε μια σειρά από σημαντικά έργα και ζητήματα. 
  • Ο Δήμαρχος Χανίων ισχυρίστηκε, επίσης, ότι στο θέμα του Κλειστού Κολυμβητηρίου λειτουργώ, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ως “φερέφωνο” του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στα Χανιά. Προσωπικά, ετερόφωτος ούτε υπήρξα, ούτε θα υπάρξω ποτέ. Ενημερώνω, λοιπόν, τον κ. Σημανδηράκη, αν και είναι γνωστό, ότι με το θέμα του Κλειστού Κολυμβητηρίου είχα ασχοληθεί εκτενώς, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2013-2017). Το 2014 υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία αν δεν είχε υπαναχωρήσει με την αλλαγή κυβέρνησης, μετά τις εθνικές εκλογές του 2015, τώρα το έργο θα είχε ολοκληρωθεί και θα ήταν σε πλήρη λειτουργία. 
  • Ο Δήμαρχος Χανίων ισχυρίστηκε, επίσης ψευδώς, ότι επιχειρώ να δημιουργήσω πρόβλημα στις άριστες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Δήμου Χανίων! Δε νομίζω πως χρειάζεται να θυμίσω ότι οι άριστες αυτές σχέσεις διατηρούνται για πολλά χρόνια, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία προηγούμενων Διοικήσεων του Ιδρύματος με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. 
  • Επαναλαμβάνω, όπως έκανα δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες σε ισάριθμες συνεντεύξεις: Για μένα το κύριο μέλημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί το Κλειστό Κολυμβητήριο, αλλά το να αφήσουμε στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές, να ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση αυτής της σημαντικής αθλητικής υποδομής και να την αποδώσουμε προς χρήση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην τοπική κοινωνία και στα αθλητικά σωματεία».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος