Χανιά: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη από το φοβερό πολύνεκρο τροχαίο στα Κουνουπιδιανά Χανίων, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δυο νέα παιδιά που περπατούσαν μαζί, η Στέλλα Μούσχου και ο Γιάννης Στρογγυλός, καθώς και το σκυλί τους.

Χανιά: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος «ΣΟΣ Τροχαία Εγκλήματα» επανέρχεται στην τραγωδία με την επισήμανση ότι ενώ βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο, η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ούτε σε πρώτο βαθμό.

«Πολιτεία και Δικαιοσύνη οδηγούν στην εξουθένωση τις οικογένειες των θυμάτων και προκαλούν την κοινωνία αντιμετωπίζοντας το τρομερό αυτό συμβάν σαν μια υπόθεση «δικαστικής ρουτίνας», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Χανιά: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί

Η υπόθεση που ορίστηκε αρχικά να εκδικαστεί στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στις 22 Μαρτίου 2019 τοποθετήθηκε 32η στο πινάκιο σε σύνολο 34 υποθέσεων, με αποτέλεσμα να αναβληθεί «λόγω παρελεύσεως του ωραρίου».

Στη συνέχεια, προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ένα ολόκληρο χρόνο μετά, στις 13 Μαρτίου 2020 αλλά μια ημέρα πριν, στις 12 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των δικαστηρίων (λόγω COVID) και υποθέσεις που δεν κινδύνευαν άμεσα με παραγραφή δεν εκδικάζονταν.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η υπόθεση επαναπροσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενάμιση χρόνο μετά στις 29 Οκτωβρίου 2021 χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση πως και τότε θα γίνει.

Χανιά: Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη και η υπόθεση δεν έχει εκδικαστείΑξίζει να σημειωθεί ότι η δίωξη του οδηγού που προκάλεσε τον θάνατο των δύο νέων παιδιών αλλά και του σκυλιού τους, και διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη στιγμή του τροχαίου, είχε αναπτύξει ταχύτητα 127 km/h (και αφού κτύπησε τα παιδιά επιτάχυνε στα 170) σ ένα δρόμο με όριο τα 40 km/h.

«Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει ξεκάθαρα την τοποθέτηση της πολιτείας απέναντι στους δράστες και στα θύματα. Απέναντι στα θύματα το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η παντελής αδιαφορία της. Λογικό μια και τα όποια αποθέματα ευαισθησίας της έχουν εξαντληθεί στην προστασία των δραστών. Η υπόθεση της Στέλλας και του Γιάννη αποτελεί την πιο κραυγαλέα, αλλά όχι μοναδική επιβεβαίωση. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αξία ακούσαμε πολλές φορές τελευταία. Καλό θα ήταν να διευκρινίζουν πως αυτό δεν αφορά και τις ζωές που χάνονται στην άσφαλτο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος