Χανιά: Συζήτησαν για την επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων

Ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες επιμόρφωσης ανέργων και εργαζομένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, Γιώργος Μπαουράκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων, Γιάννης Παυλάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Γιάννης Μανωλικάκης και ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στη δυνατότητα ανάπτυξης ή και στήριξης εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, σχετικών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την απόκτηση νέων ή τη διεύρυνση υφιστάμενων δεξιοτήτων, σε σχέση με την απασχόληση ανέργων αλλά και των ήδη εργαζομένων.

Τονίστηκε ότι υπάρχουν κλάδοι και ειδικότητες στους οποίους η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση κρίνεται επιβεβλημένη, για την ανάπτυξη και την πιστοποίηση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων, προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους ή να αναζητήσουν εργασία σε τομείς απασχόλησης που διαφαίνεται να κυριαρχούν στην οικονομία του Νομού. Κοινός στόχος είναι η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος