Χανιά: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο για τις εργασίες ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς

Οι διαδικασίες προώθησης του έργου ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς και αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου της πόλης των Χανίων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων μεταξύ της διοίκησης, με επικεφαλής τον πρόεδρό, Αντώνη Ροκάκη και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Παναγιώτη Κλειδαρά και τον γενικό γραμματέα, Παντελή Ψεγιαννάκη.

Εκφράστηκε η ικανοποίηση των δύο θεσμικών φορέων για την έναρξη της διαδικασίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, με σκοπό την επιλογή του αναδόχου και την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων εταιριών για την ανακατασκευή του εμβληματικού, αλλά δυστυχώς υποβαθμισμένου σήμερα μνημείου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το προσεχές φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, τέθηκε ως προτεραιότητα η σύνταξη σύγχρονου και αξιόπιστου κανονισμού λειτουργίας με σκοπό την αναβαθμισμένη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς. Ο κανονισμός, συνδυαστικά με το σύγχρονο τεχνικό έργο, οφείλει να θέτει αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές συμβατές με την ιστορικότητα και την ποιότητα του ανακαινισμένου μνημείου των 108 ετών. Ο Αντώνης Ροκάκης ζήτησε έμφαση στην υψηλής αισθητική ανάδειξη αποκλειστικά τοπικών τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα των Χανίων.
Χανιά: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο για τις εργασίες ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς
Οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς επισήμαναν ότι βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξ αιτίας της πανδημίας, οι οποίες συνεχώς διογκώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, καθιστώντας οριακή την επιβίωσή τους. Συνδυαστικά, το γεγονός της επικείμενης – στο τέλος του έτους – διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους δημιουργεί συνθήκες επιχειρηματικής «ασφυξίας».

Η Διοίκηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς ζήτησε τη συνδρομή και ανέπτυξε στο Επιμελητήριο Χανίων την πρόταση, την οποία έχει πρόσφατα υποβάλει γραπτώς στο Δήμο Χανίων, με στόχο την επιβίωση των μελών του μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η δημιουργία ανοιχτής αγοράς (open market) στην παρακείμενη πλατεία Μαρκοπούλου (δεν αποκλείονται εναλλακτικές τοποθεσίες) και στο πρότυπο αντίστοιχων επιχειρηματικών συγκροτημάτων σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων ανταποκρίθηκε θετικά αξιολογώντας κατ’ αρχήν ως ιδιαίτερα δημιουργική την προσέγγιση των καταστηματαρχών της Δημοτική Αγοράς για την κατασκευή Ανοιχτής Αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Πατεράκης, Δημήτρης Μουντάκης, Νίκος Ηλιάκης, όπως και η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, Δώρα Κυριακάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος