Χανιά: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας για τα αντιπλημμυρικά

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Χανίων, ενόψει του χειμώνα, τέθηκε επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας, που συνήλθε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη.

Χανιά: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας για τα αντιπλημμυρικά

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον τομέα της πρόληψης. Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι παρά την ελλειπή χρηματοδότηση, οι υπηρεσίες θα πραγματοποιήσουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Χανιά: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας για τα αντιπλημμυρικά

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε καθοριστικός είναι ο ρόλος των δήμων, οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε καθαρισμούς ρεμάτων και φρεάτων, αλλά και των πολιτών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα φράζοντας ρέματα και φρεάτια, με κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, Αντώνης Σχετάκης, ανέφερε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου καθαρίστηκαν 4.000 φρεάτια και σχάρες, ενώ έκανε γνωστό πως έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, στον ποταμό Μορώνη και στη δυτική πλευρά του Κλαδισού ποταμού, με κόστος που θα φθάσει συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών που εμπλέκονται στον σχεδιασμό δήλωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος