Χανιά: Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα πλατεία Τσικαλαριών

Στη νέα πλατεία, που δημιουργείται στον άνω οικισμό των Τσικαλαριών της Δ.Ε. Σούδας, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες ανάπλασης και δημιουργίας ενός νέου, ελεύθερου δημόσιου χώρου για τους πολίτες.

Χανιά: Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα πλατεία Τσικαλαριών

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τσικαλαριών, Βαγγέλης Περράκης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Χανιά: Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα πλατεία Τσικαλαριών

Οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της διαμόρφωσης χώρου της νέας πλατείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης, «πρόκειται για έναν νέο χώρο αναψυχής, ένα πάρκο για γονείς και παιδιά και απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία. Στο σημείο θα γίνουν μάλιστα νέες φυτεύσεις, ενώ θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές φωτισμού και ασφαλείας».

Χανιά: Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα πλατεία Τσικαλαριών

Πρόκειται για μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού έργου άνω των 120.000 ευρώ, που ξεκίνησε το 2016, όπως υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε ότι «δίνει μία ακόμα ευκαιρία σε εμάς, ως δημοτική αρχή, να προχωρήσουμε στην ανάδειξη των περιαστικών περιοχών. Θα συνεχίσουμε και με άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου μας».

Χανιά: Συνεχίζονται οι εργασίες στη νέα πλατεία Τσικαλαριών

Με τη σειρά του ο κ. Τσουπάκης, ανέφερε πως «αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, η μέριμνα για τις περιαστικές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων τα προηγούμενα χρόνια ένιωθαν παραμελημένοι. Με τις παρεμβάσεις, που κάνουμε, φροντίζουμε αυτό να αλλάξει. Ομοίως και στην ευρύτερη περιοχή των Τσικαλαριών έχουν γίνει μια σειρά έργων, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και για το μέλλον».
Τέλος ο κ. Περράκης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες για τη στήριξη στα αιτήματα της τοπικής κοινότητας, ενώ τόνισε πως «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στην περιοχή πολλές παρεμβάσεις στην οδοποιία, σε δρόμους που ήταν απροσπέλαστοι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος