Χανιά: Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Μ. Βολουδάκη και μελισσοκόμους της Κρήτης

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη είχε την Τρίτη ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, συνοδεύοντας αντιπροσωπεία των Μελισσοκομικών Συλλόγων Χανίων και Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Βολουδάκη, κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Βίγλης και τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα Γ. Στρατάκο το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία του κλάδου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από τις προτάσεις των Συλλόγων, ο Υπουργός δέχθηκε τα εξής:
– Να ανασχεδιασθούν οι προκηρύξεις σχεδίων βελτίωσης της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) έτσι ώστε να μην αποκλείονται στην πράξη οι μελισσοκόμοι, όπως συμβαίνει σήμερα.
– Να θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την πρόταση για απαγόρευση εισαγωγής φιλτραρισμένου μελιού, όπως ισχύει στις ΗΠΑ, με σκοπό να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της ποιότητας του μελιού που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.
– Να εξετάσει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της χλωρίδας της Κρήτης με τοπικά μελισσοκομικά φυτά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος