Χανιά: Συνάντηση για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του ΙΤΕ, Καθηγητή Νίκο Πασαδάκη και τον Ερευνητή του ΙΠΕ-ΙΤΕ και μέλους της Ειδικής Επιτροπής για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο, Δρ. Μανώλη Σταματάκη, είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Η συνάντηση αφορούσε γενική ενημέρωση σε θέματα Τεχνολογιών Υδρογόνου που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στο European Hydrogen Valleys Partnership, μέσω επίσημης εκπροσώπησής της από το ΙΠΕ/ΙΤΕ και τον κ. Σταματάκη, με στόχο την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας για τις τεχνολογίες υδρογόνου μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας, την προσβασιμότητα της Περιφέρειας σε πληροφορίες, εμπειρογνωμοσύνη και χρηματοδότηση στον τομέα του υδρογόνου. Επιδίωξη επίσης, είναι η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη χάραξη πολιτικής για το υδρογόνο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποφασίστηκε τέλος, ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση τα επόμενες μέρες για να καθοριστεί ένα λεπτομερέστερο πλάνο δραστηριοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος