Χανιά: Επανέρχεται στο θέμα των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου με νέα δήλωση (video)

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανιών Βαρδή Γεωργιακάκη, μετά την συνάντηση, που είχε το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή. “Το νοσοκομείο μας έχει πολλά προβλήματα που δεν θίγονται ποτέ στις συσκέψεις για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας”, δήλωσε ο κ Γεωργιακάκης, ενώ όπως είπε περίπου 400 εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί.


Οι αποχωρήσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου

“Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι οι αποχωρήσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων στα τέλη Οκτωβρίου”, τόνισε και έκανε λόγο για προσωπικό που απασχολείται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 360. Ενώ την ίδια ώρα όπως είπε ο κ. Γεωργακάκης το Νοσοκομείο Χανίων κινδυνεύει να χάσει το μισό προσωπικό του, καθώς παραμένει ανεμβολίαστο. 


Β. Γεωργιακάκης: Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, εναντίον όμως του εξαναγκασμού – Ακούστε τι δήλωσε το πρωί

“Οι 400 περίπου εργαζόμενοι που παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν σε παύση εργασίας και τελικά σε διαθεσιμότητα”, ανέφερε ο κ. Γεωργιακάκης, ο οποίος παρόλα αυτά τόνισε ότι το Σωματείο είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά του εξαναγκασμού και της διαθεσιμότητας.

Σε σύνολο 1.300 ατόμων που απασχολούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγ. Γεώργιος», θα βρεθούν συνολικά 760 άνθρωποι εκτός εργασίας, ποσοστό που ξεπερνά δηλαδή το 50% του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματος.

“Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν οι άνθρωποι που χρειάζονται χρόνο για να το σκεφτούν και κάποιοι που δεν το κάνουν για διάφορους λόγους. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουμε σπίτι του, να είναι σε διαθεσιμότητα και να μην πληρώνονται. Τους έχουμε πάρα πολύ ανάγκη”, τόνισε επισημαίνοντας, ότι “υπάρχουν πολλοί ασφαλείς τρόποι ελέγχου του ανεμβολίαστου προσωπικού”.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος των εργαζομένων επανήλθε στο θέμα με νεότερη δήλωσή του διευκρινίζοντας πως: “Έχει να κάνει με τον αριθμό των εμβολιασμένων στο νοσοκομείο, ο οποίος αριθμός παραμένει όπως είπαμε στους 400 με τη διευκρίνιση, ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ιατρών στο νοσοκομείο μας αγγίζει το 97% και το ποσοστό στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αγγίζει το 64%, ποσοστό που και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδα είναι σχεδόν πανομοιότυπο. Σαν σωματείο σαν σύλλογος φωνάζουμε το λέμε το διατυμπανίζουμε σε όλο τον κόσμο, ότι λέμε ναι στον εμβολιασμό αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα. Κανείς δεν περισσεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, κανείς δεν περισσεύει στο νοσοκομείο μας και καλούμε όλους τους πολίτες μας και όλους τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν. Όσον αφορά για το λοιπό προσωπικό, που οι συμβάσεις του τελειώνουν από 31 του Οκτώβρη περιμένουμε την ανανέωση τους γιατί μας είναι απολύτως απαραίτητη”.

Χανιά: Επανέρχεται στο θέμα των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου με νέα δήλωση (video)

Δεν υπάρχει απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεων

Να υπενθυμίσουμε ότι θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των απασχολούμενων με σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία της χώρας το χειρίζεται το υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ισχύσει ότι και πέρυσι, η ανανέωση δηλαδή των συμβάσεων εργασίας μέσα στον Σεπτέμβριο.

Χανιά: Επανέρχεται στο θέμα των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου με νέα δήλωση (video)

Η ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων πέρυσι τον Σεπέμβριο

Εξάλλου -σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας- δεν υπάρχει απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από το Υπουργείο.

Υψηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην ΕΡΤ Χανίων, στους 255 γιατρούς οι 247 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ποσοστό 97%, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό των εμβολιασμένων νοσηλευτών, ανέρχεται στο 64%.

Ρεπορτάζ: Ευτ. Πενταράκη – Κ. Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος