Χανιά: Σύμβαση για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων μεταξύ ΔΕΥΑΧ και ΔΕΥΑΒΑ

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης η προγραμματική σύμβαση για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων της Δ.Ε. Ν.Κυδωνίας του Δ. Χανίων, από τη Δ.Ε.Υ.Α .Βορείου Άξονα, από τους προέδρους των επιχειρήσεων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, και της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., Ευτύχη Μαυρογένη.

Οι δυο συμβαλλόμενες ΔΕΥΑ συμπράττουν με σκοπό να διασφαλίσουν ότι η συλλογή, η μεταφορά και η επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής ευθύνης τους παρέχονται με ορθό και περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, προϋπολογισμού 962.400€, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναλαμβάνει τη λειτουργία του συνόλου των δικτύων και αντλιοστασίων λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, μέχρι του σημείου όπου αυτά καταλήγουν στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της ΔΕΥΑΒΑ. Στη συνέχεια αυτά επεξεργάζονται στην Ε.Ε.Λ. Γερανίου, που όπως είναι γνωστό, από τη σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και την κατασκευή του ενιαίου έργου αποχέτευσης της περιοχής Χανίων – Κολυμπαρίου μέχρι και σήμερα, υποδέχεται τα λύματα από τη γέφυρα του Κλαδισού έως και το Κολυμπάρι.

Κοινός στόχος των δυο ΔΕΥΑ είναι η περιοχή που εκτείνεται σε όλο το Βόρειο άξονα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο, να είναι περιβαλλοντικά ασφαλής και να διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης όπως και σήμερα.

Πεποίθηση των Δημάρχων Χανίων και Πλατανιά κ.κ. Σημανδηράκη και Μαλανδράκη αποτελεί η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο δημοτικών επιχειρήσεων, προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ