Χανιά: Σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Φεύγουν τα ζώα (εικόνες+video)

Η ένταξη του έργου ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χανίων στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης υπογράφτηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Το έργο προβλέπει συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου Χανίων και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1.486.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει σε ένα χρόνο από σήμερα.

Χανιά: Σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Φεύγουν τα ζώα (εικόνες+video)
«Ένα εμβληματικό έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ που αναβαθμίζει παρά πολύ όλη την λειτουργία του κήπου και δεν αφορά μόνο τα Χανιά αλλά όλη την Κρήτη», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, μετά την υπογραφή.

«Ένα έργο για το Δήμο Χανίων που αναβαθμίζει σημαντικά το κέντρο της πόλης αλ-λά και την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Για σημαντικό έργο στην πόλη των Χανίων που αφορά τον αστικό ιστό της πόλης, έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, σημειώνοντας πως προ-ήλθε μετά από μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και χρηματο-δοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. «Σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες δημιουργείται ένας πνεύμονας πρασίνου αλλά και αναψυχής», όπως τόνισε.

Φεύγουν τα ζώα από τον Κήπο
Ο Κήπος και το έργο
Χανιά: Σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Φεύγουν τα ζώα (εικόνες+video)
Ο Δημοτικός Κήπος αποτελεί ένα περίκλειστο πάρκο με εμβαδόν 17.000 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Χανίων και αποτελεί ιστορικό τοπόσημο της εκτός των τειχών πόλης. Βασικός σχεδιαστικός άξονας της μελέτης ανάπλασης, είναι η ενοποίηση των επιπέδων κίνησης (χωμάτινες διαδρομές) με τις επιφάνειες πρασίνου τόσο υψομετρικά με το ‘’γέμισμα’’ των υφιστάμενων χωμάτινων διαδρόμων όσο και οπτικά με τον περιορισμό των πράσινων περιφράξεων στα σημεία που εξυπηρετούν την ασφάλεια των επισκεπτών (παιδική χαρά και όριο υψομετρικών διαφορών). Τα υφιστάμενα κλουβιά έκθεσης ζώων απομακρύνονται και έτσι αποδίδονται στο πάρκο 1.800 επιπλέον επισκέψιμα τετραγωνικά μέτρα με νέες χρήσεις και νέες φυτεύσεις. Οργανώνονται οι εξωτερικοί χώροι των υφιστάμενων κτισμάτων έτσι ώστε να αναδεικνύονται (ιστορικό καφέ), αλλά και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).
Χανιά: Σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Φεύγουν τα ζώα (εικόνες+video)
Παράλληλα ενισχύεται το φυσικό πράσινο περιβάλλον με καθαρισμούς, νέες φυτεύσεις, οργανωμένο δίκτυο άρδευσης και οργανωμένη θέση εργασίας για την συντήρηση του πάρκου. Ανασχεδιάζεται η περιοχή παιχνιδιού και δημιουργούνται και νέες περιοχές θεματικές ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα. Οι νέες περιοχές με σχεδιασμένο εξοπλισμό παιχνιδιού έχουν συνολικά έκταση 2.300 τ.μ. (η υφιστάμενη παιδική χαρά έχει έκταση για παιχνίδι έχει 1.210 τ.μ.) Επιλέγονται υλικά που εναρμονίζονται με τον χα-ρακτήρα του κήπου (φυσικό σταθεροποιημένο δάπεδο) και νέος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός . Επίσης οργανώνεται η διάνοιξη μιας ακόμα εισόδου από την οδό Χ. Πλουμιδάκη, προσβάσιμη και σε άμεση επαφή με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος