Με στόχο την περίοδο 2018-2019 να γίνουν τα «Χανιά, άκαπνη πόλη», ιδρύθηκε πρόσφατα στην πόλη μας ο Σύλλογος «Ακαπνίστας».
Όπως είπε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο γραμματέας του Συλλόγου, Φυσικός, Παναγιώτης Αλεβαντής, στόχοι της προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος, η ενημέρωση των μη καπνιζόντων για τα δικαιώματά τους στον καθαρό αέρα, και η δραστηριοποίηση όλων για την, κατά προτεραιότητα, προστασία από το παθητικό κάπνισμα των πλέον ευάλωτων ομάδων (ανήλικοι, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς, έγκυες, ασθματικοί κλπ.).
Ο Σύλλογος αποτελεί μετεξέλιξη του Παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» που έχει ήδη στο ενεργητικό του αρκετές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η συναυλία «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» που οργανώθηκε στις 3 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής «Ο Χαρίλαος».
Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις στα σχολεία σε συνεργασία με την SmokeFreeGreece και τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές και θα οργανώσει σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα εκείνη με τίτλο «Η Κρήτη αγαπά τη ζωή» του 2019. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Ακαπνίστας στο Facebook https://www.facebook.com/akapnistas και στο ιστολόγιο του Συλλόγου https://akapnistas.blogspot.com/
Ακούστε τη συνέντευξη:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος