Χανιά: Στρατιωτικό φυλάκιο στη Γαύδο

Στρατιωτικό Φυλάκιο θα δημιουργηθεί στη Γαύδο μετά από αίτημα της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου με ομόφωνη απόφασή του, παραχωρεί έκταση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία του φυλακίου, προκειμένου να καλυφθούν στρατιωτικές ανάγκες και για όσο διάστημα απαιτείται. Όταν εκλείψουν οι ανάγκες ο χώρος θα παραδοθεί στο Δήμο σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για κτιριακές εγκαταστάσεις δίπλα στο μνημείο του Φάρου. Το θέμα έφερε στο Δ.Σ. Γαύδου η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη, αναφέροντας: “Πρόσφατα μας επισκέφτηκαν από την 5ης Ταξιαρχία Πεζικού και συζητήθηκε η προοπτική ίδρυσης Στρατιωτικού Φυλακίου στη Γαύδο.
Όπως γνωρίζετε, στις εγκαταστάσεις του Φάρου, εκτός των άλλων, υπάρχει κτίσμα με χαρακτηρισμό «ΦΥΛΑΚΙΟ» στη μελέτη αποκατάστασής του το οποίο αποτελείται από δύο δωμάτια, κουζίνα και τουαλέτα και ένα δεύτερο κτίσμα με το χαρακτηρισμό «ΧΩΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ», που αποτελείται από υπόγεια αποθήκη και ένα ισόγειο δωμάτιο και wc. Τα δύο αυτά κτίσματα έχουν ανεξάρτητη είσοδο στον ανατολικό τοίχο της περίφραξης.
Υποβλήθηκε αίτημα για παραχώρηση των παραπάνω κτισμάτων με τον απαραίτητο περιβάλλοντα χώρο, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτονομία τόσο του φυλακίου όσο και η απρόσκοπτη επισκεψιμότητα του μνημείου, για χρήση στρατιωτικού φυλακίου και για όσο διάστημα χρειαστεί.
Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό το κτίσμα θα βρει -μετά από χρόνια- την πραγματική χρήση του όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και θα υπάρξει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία που θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό.
Ως δήμαρχος, είμαι σύμφωνη και εισηγούμαι θετικά στη δημιουργία στρατιωτικού φυλακίου στο νησί μας, γιατί πέρα από την επιχειρησιακή σκοπιμότητα για την οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η παρουσία στρατιωτικής δύναμης θα συμβάλει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού που όπως όλοι ξέρουμε τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει το χειμώνα στο νησί.
Να ληφθεί υπόψη ότι ο δήμος Γαύδου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ούτε το προσωπικό να συνεισφέρει στις εργασίες και στις υποδομές που θα χρειαστούν για την τροποποίηση του χώρου αλλά ούτε σε λειτουργικές δαπάνες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ