Χανιά: Στο ΜΑΙΧ το 1ο συνέδριο του δικτύου Roxy Cost

Το Τμήμα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του Ινστιτούτου, το πρώτο υβριδικό ετήσιο συνέδριο της δράσης του δικτύου ROXY COST από τις 18 ως τις 20 Οκτωβρίου. Τοπικός διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο αντιπρόεδρος της δράσης Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζής, Συντονιστής Σπουδών και Έρευνας στο ΜΑΙΧ.

Καθώς οι απώλειες μετά τη συγκομιδή των φρούτων και των λαχανικών στην Ευρώπη ανέρχονται στο 30% της συνολικής παραγωγής τους, ο έλεγχος της διαδικασίας ωρίμανσής τους είναι καθοριστικός για τη διατήρηση υψηλών διατροφικών ιδιοτήτων τους αλλά και για τη μείωση των απωλειών μετά τη συγκομιδή τους.

Οι δραστηριότητες του δικτύου ROXY σχετίζονται με την αποκρυπτογράφηση των μηχανισμών ανίχνευσης χαμηλού οξυγόνου στις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών, την επίδραση χαμηλού οξυγόνου στην παραγωγικότητα και την ποιότητα των φρούτων. Επιπρόσθετα θα συζητηθούν οι εφαρμογές και εξελίξεις στη μετασυλλεκτική μεταχείριση διάφορων οπωροκηπευτικών ειδών.

Συγκεντρώνοντας ερευνητές από διαφορετικούς κλάδους, η δράση αναμένεται να φέρει σημαντικές ανακαλύψεις στην κατανόηση της φυσιολογίας των φρούτων και των λαχανικών, παρέχοντας έτσι νέους στόχους για τον έλεγχο της ποιότητας τους και τη διάρκεια ζωής τους μετά τη συγκομιδή. Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων για τις κεντρικές ομιλίες. To συνέδριο είναι ανοικτό και απευθύνεται σε ειδικούς του συγκεκριμένου ερευνητικού χώρου και η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 50 σύνεδροι από διάφορες χώρες του κόσμου θα παρακολουθήσουν δια ζώσης το συνέδριο, ενώ αναμένεται και σύνεδροι να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της δράσης http://roxycost.toulouse-inp.eu/en/index.html ή να επικοινωνήσουν με τον Δρ Παναγιώτη Καλαϊτζή (Τηλ. 28210-35030, E-mail: panagiot@maich.gr).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος