Χανιά: Στο επίκεντρο η γαστρονομία και η λαϊκή παράδοση

Γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις είναι και το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά, καθώς τοπικοί φορείς και σύλλογοι οργανώνουν δεκάδες εκδηλώσεις με επίκεντρο τη γαστρονομία και τη λαϊκή παράδοση.

Σε κάθε γωνιά της Περιφερειακής Ενότητας «στήνονται» θεματικές βραδιές προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων καθώς και προβολής των εθίμων του τόπου. Η ύπαιθρος «ζωντανεύει», καθώς οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από παραδοσιακά τοπικά συγκροτήματα. Η διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου στην πόλη των Χανίων αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τους ντόπιους, τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες.

Στις φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Αυγούστου ξεχωρίζουν οι βραδιές γευσιγνωσίας.

Το φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας, που και φέτος οργανώνεται από τις 5-21 Αυγούστου, ανάμεσα στα άλλα θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να «γνωρίσουν» προϊόντα, όπως το τυρί, το μέλι και το λάδι που αποτελούν βασικά είδη της κρητικής παραδοσιακής διατροφής.
Ωστόσο πέρα από αυτές τις εκδηλώσεις, τοπικοί φορείς και σύλλογοι, κυρίως της ενδοχώρας, οργανώνουν ανάλογες που αφορούν τόσο τη γνωριμία με τοπικά προϊόντα, όσο και με την παράδοση.

Η γιορτή αλόγου στο χωριό Δελιανά, η αναβίωση του ασβεστοκάμινου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, η γιορτή του πιλαφιού στην περιοχή Ροδωπού, η γιορτή καρπουζιού στο χωριό Χωραφάκια, η γιορτή κερασιού στο χωριό Καράνου, η γιορτή του ψαριού στην περιοχή Κολυμβαρίου, η γιορτή σαρδέλας στην πόλη των Χανίων είναι μερικές από αυτές. – ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος