Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής – Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας της

Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια -μητέρα και κόρη- της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων μετά την απόφαση προφυλάκισής τους.

Την ίδια ώρα οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατούμενους.

Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής – Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας της

Άγνωστο παραμένει το καθεστώς λειτουργίας της επίμαχης μονάδας, αφού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, δεν υπάρχει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για το θέμα.

Παράλληλα, με εντολή της Εισαγγελίας στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ζητείται η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των 37 ηλικιωμένων που μένουν εκεί.

Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής – Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας τηςΈλεγχος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς -σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας- να βρεθεί κάποια παράβλεψη. Στο σχετικό έγγραφο ωστόσο, επισημαίνεται η απουσία κοινωνικού λειτουργού και φυσιοθεραπευτή, αλλά -κυρίως- η απουσία Διευθυντή.

Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής – Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας τηςΣύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, μετά τον έλεγχο, η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της δομής, έστειλε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πληρεξούσιο, προκειμένου να οριστεί ένα πρόσωπο της επιλογής της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την Αντιπεριφέρεια να αναθέτει τη διερεύνηση νομιμότητας αποδοχής μιας τέτοιας πράξης, στους νομικούς της συμβούλους.

Δήμαρχος Χανίων: Απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος ηλικιωμένων

Χανιά: Στις φυλακές της Νεάπολης η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής – Ασαφές το καθεστώς λειτουργίας της

«Αυτά που παρακολουθούμε σοκάρουν την Χανιώτικη κοινωνία και το σύνολο της χώρας. Αυτές οι καταγγελίες είναι απαράδεκτες είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Ελπίζω και εύχομαι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτές οι συμπεριφορές να τιμωρηθούν και θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι συνολικά την Χανιώτικη κοινωνία”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος