Χανιά: Ακαδημαϊκό Σεμινάριο από το BEST Chania (audio)

“Star Wars: Drones VS Satellites”

Καλοκαιρινό ακαδημαϊκό σεμινάριο με τίτλο “Star Wars: Drones VS Satellites”, πραγματοποιεί για μια ακόμη χρονιά, από τις 10 μέχρι τις 20 Ιουλίου 2019, ο φοιτητικός οργανισμός BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλη του γραφείου BEST Chania, Αλέξανδρος Θεοχάρους και Μιχάλης Οικονομάκης. Όπως είπαν, φέτος μετά από 23 συνεχόμενα χρόνια επιτυχούς διοργάνωσης ακαδημαϊκών σεμιναρίων, ο οργανισμός BEST Chania διοργανώνει ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό Ακαδημαϊκό Σεμινάριο με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των Ευρωπαίων και Ελλήνων φοιτητών μηχανικών. Είναι ιδιαίτερο, όπως εξήγησαν οι φοιτητές, καθώς για πρώτη φορά στο σεμινάριο αυτό δεν θα παρευρεθούν 20, αλλά 35 Ευρωπαίοι φοιτητές.
Υπεύθυνος καθηγητής για την διεξαγωγή του ακαδημαϊκού περιεχομένου του Σεμιναρίου, θα είναι ο κ. Παρτσινέβελος, καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και υπεύθυνος του παγκοσμίως αναγνωρισμένου και καταξιωμένου στον τομέα του, εργαστηρίου SenseLab:

Home Page

O BEST Chania είναι ένα από τα παλαιότερα γραφεία του οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology) που αποτελεί τον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για Ευρωπαίους φοιτητές μηχανικούς, με όραμα την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων φοιτητών και την προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα. Το γραφείο έχει ιστορία 25 χρόνων όπου στην περίοδο αυτή, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία πληθώρα ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη των Ευρωπαίων φοιτητών, τη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και την εξέλιξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και των ικανοτήτων τους. Κυριότερη δράση του οργανισμού είναι τα Ακαδημαϊκά Σεμινάρια πάνω σε τεχνολογίες αιχμής και εκπαιδευτικά θέματα, με βάση τις σπουδές των μελλοντικών μηχανικών τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα δεδομένα αυτά καθιστούν το φετινό σεμινάριο ως το μεγαλύτερο του οργανισμού σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και πολύ υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας, καθώς πέρα από τον κ. Παρτσινέβελο και τους συνεργάτες του, διαλέξεις θα παραδώσουν και άλλοι καταξιωμένοι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την παρακολούθηση της Γης μέσω drones και δορυφόρων, μέσα από πληθώρα διαφορετικών εκπαιδευτικών μεθόδων. Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, γνωρίζοντας τον Ελληνικό πολιτισμό και τη φιλοξενία του, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας.


Ιστοσελίδα σεμιναρίου:

Sample Page

Ακούστε τη συζήτηση:

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ