Χανιά: Σκυλί σώθηκε χάρη στην ευαισθησία πολιτών

Μία ακόμα περίπτωση ζώου που ζούσε σε άσχημες συνθήκες στην περιοχή των Κεραμειών, ανέδειξαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων.

Χανιά: Σκυλί σώθηκε χάρη στην ευαισθησία πολιτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, συμπολίτες ανάρτησαν στη σελίδα του συλλόγου φωτογραφίες ενός σκύλου σε ερημική περιοχή που ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή είχε ήδη αρχίσει να χιονίζει. Ταυτόχρονα δέχτηκαν τηλεφωνήματα και e-mail για το ίδιο περιστατικό.

Χανιά: Σκυλί σώθηκε χάρη στην ευαισθησία πολιτών

Το πρωί της Τρίτης, ο Σύλλογος έστειλε αναφορά στην αστυνομία και σήμερα Τετάρτη, κλιμάκιο των ΤΑΕ και του ΑΤ Χανίων, μετέβη με δυσκολία στην περιοχή -λόγω της χιονόπτωσης, όπου εντόπισε τον νεαρό σκυλάκο, χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τον κηδεμόνα, αφού η περιοχή ήταν ερημική και δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

Χανιά: Σκυλί σώθηκε χάρη στην ευαισθησία πολιτών

«Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί μας τηλεφωνικά και μας είπαν ότι “δε μπορούσαν να φύγουν και να το αφήσουν πίσω τους” ,αφού στην περιοχή επικρατούσε χιονόπτωση και πολύ χαμηλή θερμοκρασία και δε θα επιβίωνε.
Τους είπαμε να τον μεταφέρουν στα Χανιά και ξεκίνησε ένας αγώνας να βρεθεί φιλοξενία.

Έγιναν εξετάσεις, είναι αρνητικός σε καλαζάρ και ερλιχείωση, είναι πολύ ήρεμος, 27 κιλά, εμβολιάστηκε και αποπαρασιτώθηκε, ενώ έφαγε με μεγάλη όρεξη και κουνάει συνέχεια την ουρά του.
Σχηματίστηκε δικογραφία και γίνονται έρευνες από το ΑΤ Χανίων- που έδρασε αμέσως με επαγγελματισμό- για την εύρεση του κηδεμόνα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος καλεί όποιον πολίτη θέλει και μπορεί, να υιοθετήσει τον καλότροπο σκύλο, ενώ παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά κακομεταχείρισης ή εγκατάλειψης ανυπεράσπιστων ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος