Χανιά: Σεμινάρια από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας για το αλκοόλ (ηχητικό)

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Το πρόβλημα είναι το αλκοόλ ή η σχέση που αναπτύσσουν κάποιοι άνθρωποι με αυτό;», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.

Στα σεμινάρια θα προσεγγιστούν μια σειρά ερωτημάτων όπως:

  • Πότε μπορούμε να ορίσουμε μια σχέση με το αλκοόλ ως προβληματική.
  • Τι εννοούμε με τον όρο εξάρτηση από το αλκοόλ.
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατάχρηση του αλκοόλ και από την ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με αυτό σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο.
  • Με ποιους τρόπους μπορεί ένας άνθρωπος, που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του.
  • Βοηθούν οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες να ξεπεράσει κάποιος πιο εύκολα το πρόβλημα του.

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είναι σημαντικό πριν την έναρξη του να πραγματοποιήσουν μία διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες του Προγράμματος, προκειμένου να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα. Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3/3/2021 και θα πραγματοποιούνται δωρεάν κάθε Τετάρτη 18.00 – 20.00, μπορούν να επικοινωνούν με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, στο τηλέφωνο 2821023432 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: chania@sefhelp.gr
Πρόσωπα επικοινωνίας: Εύη Αδαμοπούλου, Ψυχολόγος.

Για τους συντρόφους και συγγενείς ανθρώπων με προβληματική σχέση με το αλκοόλ, υπενθυμίζεται ότι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και να λάβουν ατομική ή και ομαδική υποστήριξη.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Αδαμοπούλου, μίλησε της Τρίτη στην ΕΡΤ Χανίων:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος