Χανιά: Σε λειτουργία νέοι φωτεινοί σηματοδότες

Στουςνέους φωτεινούς σηματοδότες στη συμβολή των οδών Κων/νου Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) – Προφήτη Ηλία, βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τον Δήμαρχο, συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Χανιά: Σε λειτουργία νέοι φωτεινοί σηματοδότες

Οι φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο σημείο από τα συνεργεία του τμήματος Ηλεκτρομηχ/κων Έργων και Κυκλοφορίας του Δήμου Χανίων  τέθηκαν σε λειτουργία αμέσως μετά τη διαγράμμιση που έγινε επί του οδοστρώματος, τις προηγούμενες ημέρες.

Χανιά: Σε λειτουργία νέοι φωτεινοί σηματοδότες

Σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: « Οι φωτεινοί σηματοδότες τοποθετήθηκαν σε έναν επικίνδυνο κόμβο, στη συμβολή των οδών Κων/νου Μητσοτάκη (πρ. Ακρωτηρίου) και Προφήτη Ηλία, με στόχο να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η πρόσβαση των οχημάτων και των πεζών σε όλη αυτήν την επικίνδυνη διαδρομή».

Χανιά: Σε λειτουργία νέοι φωτεινοί σηματοδότες

Ο Δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι  «Η επιθυμία μας, αλλά και ο σχεδιασμός μας, είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων που έχουμε διαπιστώσει και σε άλλες περιοχές ότι λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια».

Χανιά: Σε λειτουργία νέοι φωτεινοί σηματοδότες

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με τη σειρά του συμπλήρωσε: «Με κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών, η τοποθέτηση «ματιών γάτας» στο οδόστρωμα, η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών επισταμένως, προσπαθούμε να επιτύχουμε περισσότερη ασφάλεια και για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα και τελικά, να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην μικρή πλατεία που είναι το άγαλμα του Σμηναγού Ηλιάκη, έγιναν εργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης, με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος