Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε αναστολή – Στο στούντιο της ΕΡΤ εργαζόμενες (ηχητικό)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιεί στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, η επιτροπή εργαζομένων ενάντια στις αναστολές.

Οι εργαζόμενοι  σε κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το Πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι και τα ΚΑΠΗ  καλούν όλους τους εργαζόμενους για στήριξη στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Με βάση την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο που έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Προνοιακές μονάδες 11 εργαζόμενες/οι στον ΔΟΚΟΙΠΠ , Βοήθεια στο Σπίτι και στο Γηροκομείο Χανίων τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε με προθυμία στην πολιτική της κυβέρνησης και με αδιανόητη αναλγησία άφησε τις εργαζόμενες αυτές εκτεθειμένες στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, αφήνοντας τις εργαζόμενες αυτές να χάσουν τη δουλειά τους.

Λες και ο δήμος Χανίων έχει περίσσευμα εργαζομένων. Λες και δεν λείπουν από τις υπηρεσίες του και ιδιαίτερα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες εκατοντάδες μόνιμοι εργαζόμενοι. Η υποκρισία τους είναι απίστευτη καθώς επεφύλασσαν αυτή τη στάση μόνο για τις μόνιμες εργαζόμενες και όχι για τους εργολάβους που τους έδωσαν τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως.

Ο δήμος Χανίων αρνήθηκε, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων, να μεταφέρει τις ανεμβολίαστες εργαζόμενες σε άλλες υπηρεσίες για να τις προστατεύσει και επέμεινε στις αναστολές εργασίας κλιμακώνοντας τους κυβερνητικούς εκβιασμούς. Φαίνεται ότι για τη δημοτική αρχή προτεραιότητα έχει η κατά γράμμα εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και όχι η ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί το ζήτημα της πανδημίας και των εμβολιασμών ώστε να απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους από τα δημόσια νοσοκομεία και τους δήμους στην αρχή αλλά με προοπτική να το επεκτείνει στη συνέχεια παντού.

Δεν πρόκειται για πολιτική που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Αντίθετα η απογύμνωση των υπηρεσιών του δήμου από το αναγκαίο προσωπικό αποδυναμώνει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι μη εμβολιασμένοι τότε υγειονομικοί, κατάφεραν να σώσουν χιλιάδες συμπολίτες μας από τον θάνατο, προφανώς με τα πενιχρά μέτρα προστασίας που είχαν στη διάθεσή τους. Το ίδιο έπραξαν και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές. Τώρα στοχοποιούν τους ήρωες της υγείας και των δημόσιων προνοιακών δομών ότι τάχα αυτοί φταίνε για την συνέχιση της πανδημίας και όχι η δική τους εγκληματική πολιτική.

Αν πράγματι νοιάζονταν για την δημόσια Υγεία θα είχαν πάρει όλα τα μέτρα για την θωράκιση του ΕΣΥ, θα είχαν προσλάβει μόνιμο προσωπικό, θα είχαν αυξήσει τα δρομολόγια για να μην στριμώχνονται οι εργαζόμενοι καθημερινά στα ΜΜΜ θα είχαν μειώσει αντί να αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές τάξεις.. Τίποτε από όλα όσα ζητούσαν οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση της κυβέρνησης, χρειάζεται μαζική απάντηση από όλα τα συνδικάτα.

Ζητάμε από το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων και την ΠΟΕ ΟΤΑ να στηρίξει τον αγώνα μας.

  • Να μην αφήσουμε να περάσει ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
  • Να γυρίσουν τώρα πίσω στην υπηρεσία τους οι εργαζόμενες που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.
  • Να μην τους αφήσουμε να μας διασπάσουνε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους για να μας πετσοκόψουν ευκολότερα».

Σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκαν οι εργαζόμενες Γεωργία Κουνδουράκη, Μαρία Λαμπουσάκη και Κατερίνα Βενή, οι οποίες έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ εργάζονταν στις συγκεκριμένες δομές του Δήμου από 19 έως 24 χρόνια. Οι εργαζόμενες εξέφρασαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την αγωνία, την πικρία και τους φόβους τους για το αύριο, καθώς στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι γυναίκες αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στην συνταξιοδότηση. Παράλληλα έκαναν λόγο για «πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων» αναφερόμενες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος