Χανιά: Εκδηλώσεις της έκθεσης Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας

Παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν την έκθεση Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας, Αλέξανδρος Βούτσας, Χριστόφορος Δουλγέρης, Μιχάλης Πολυχρονάκης.

Χανιά: Εκδηλώσεις της έκθεσης Τοπία Αρχιτεκτονικής ΕντροπίαςΟι εκδηλώσεις:

1. Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, 19.00, αναδρομική παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Μιχάλη Πολυχρονάκη από τον φωτογράφο Γιώργο Αναστασάκη.
2. Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, 19.30, διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης Δήμητρας Χατζησάββα με τίτλο: Το τοπίο με κοιτά – χώρος και βλέμμα

Χανιά: Εκδηλώσεις της έκθεσης Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας

Το τοπίο όπως και η φωτογραφία είναι αντικείμενα του βλέμματος, δεν σχετίζονται μόνο με το τι βλέπουμε αλλά και με το πώς κοιτάμε, σημαίνουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και κατανόησης για τα πράγματα. Η διάλεξη θα εξετάσει την μετατόπιση στην σύγχρονη κατανόηση του χώρου από την αποστασιοποιημένη όραση σε αυτήν όπου παρατηρητής και αντικείμενο σκόπευσης βρίσκονται σε αμοιβαία σχέση και διαμόρφωση.
3. Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, 19.30, παρουσίαση της δουλειάς του Σάββα Κόη και του Δημήτρη Μπαρούνη από τους ίδιους τους φωτογράφους και συζήτηση με το κοινό.
4. Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 19.30, παρουσίαση της δουλειάς της Μαρίας Χουλάκη και του Σπύρου Ζερβουδάκη από τους φωτογράφους και συζήτηση με το κοινό.
Σε όλες τις εκδηλώσεις θα προεδρεύσει ο Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος. Στις 20/1 θα προεδρεύσει μαζί με τον Ιωάννη Αρχοντάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος