Χανιά: Ο Παναγιώτης Μάργαρης αύριο Πέμπτη στο Βενιζέλειο Ωδείο. 4 ρεσιτάλ στην Κρήτη (audio)

Τέσσερα ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσει τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη ο διεθνούς φήμης κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης, υπό τον τίτλο «Με την μαγεία της κλασικής κιθάρας». Ο βραβευμένος μουσικός, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και όπως είπε, θα εμφανιστεί αύριο στο Βενιζέλειο Ωδείο στις 9 το βράδυ, έχοντας δίπλα του την Χανιώτισσα δημιουργό Μαρία Λεκάκη και το Θεατρικό της Εργαστήρι, σε μια ατμοσφαιρική βραδιά με πολύ έντονα συναισθήματα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε. Ο Παναγιώτης Μάργαρης έχει στο ενεργητικό του 15 προσωπικούς δίσκους, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.


Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Μάργαρης, τον Μάιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 16ο προσωπικό του άλμπουμ και στο αυριανό ρεσιτάλ στο Βενιζέλειο θα ακουστούν κομμάτια και από τη νέα αυτή δισκογραφική προσπάθεια. Ο μουσικός πρέπει να απελευθερώνεται από την παρτιτούρα και να μπορεί να απευθύνεται στο ευρύ κοινό, τόνισε ο κ. Μάργαρης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1780 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσει πολλά μουσικά βραβεία διεθνώς. Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.
Χανιά: Ο Παναγιώτης Μάργαρης αύριο Πέμπτη στο Βενιζέλειο Ωδείο. 4 ρεσιτάλ στην Κρήτη (audio)
Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις των Ennio Moriccone, Nino Rota, Erik Satie, Beatles, Queen, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων δημιουργών, διασκευασμένες μοναδικά από τον βραβευμένο μουσικό. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ανέκδοτες συνθέσεις του Παναγιώτη Μάργαρη, καθώς και κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στην νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Guitar Galaxy”.

Πρόγραμμα συναυλιών στην Κρήτη:

Πέμπτη 18 Απριλίου: Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων (Συμμετέχει η Μαρία Λεκάκη και το Θεατρικό εργαστήρι Μαρίας Λεκάκη), Χανιά
Παρασκευή 19 Απριλίου: Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης (Ωδείο Ρεθύμνου) Ρέθυμνο
Σάββατο 20 Απριλίου: Cine Studio, Ηράκλειο
Κυριακή 21 Απριλίου: Κινηματοθέατρο Rex, Άγιος Νικόλαος
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ προπώληση, 15 γενική είσοδος
Σημεία Προπώλησης:
Χανιά: Βιβλιοπωλείο Μικρό Καράβι: Δασκαλογιάννη 55, τηλ. 2821401648
Ρέθυμνο: Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης(Ηγ. Γαβριήλ 59, τηλ. 28310 50200)
Ηράκλειο: Τεχνόπολις(Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, τηλ.2810823813)
Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (Οδός 1821 10, Άγιος Δημήτριος, τηλ.2810227500)
Άγιος Νικόλαος: Βιβλιοπωλείο Γραφή (Πολυτεχνείου1, τηλ. 2841024747)
Βιβλιοπωλείο Καρτέρη (Κούνδουρου Ρούσου 5, τηλ.2841022272)
Σε όλα τα καταστήματα Public και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.ticketservices.gr.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Μάργαρη:
Ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης. Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1971 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτατα θεωρητικά. Τον Ιούνιο του 2000 του απονεμήθηκε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική.
Έχει ηχογραφήσει 15 προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Ειδικά το album που ηχογράφησε το 2012 με τίτλο “Rock Of My Soul”, θεωρείται πρωτοποριακό και καινοτομικό, μιας και ένωσε μέσω των διασκευών του την κλασική κιθάρα με την Rock μουσική. Το 2005 και 2006 του απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Αρίων (Καλύτερο ορχηστρικό άλμπουμ της Ελλάδας) για τα cd “Cafe de l’ art – Cinema” και “Cafe de l’ art – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης” αντίστοιχα.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Al Di Meola, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Λεοντής, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης κ.α.
Χανιά: Ο Παναγιώτης Μάργαρης αύριο Πέμπτη στο Βενιζέλειο Ωδείο. 4 ρεσιτάλ στην Κρήτη (audio)
Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά “Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη”, ο σημαντικότερος συνθέτης της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον Παναγιώτη Μάργαρη: “Αγαπητέ μου Παναγιώτη, άκουσα την τελική μορφή της δουλειάς σου και σπεύδω να σ’ ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ. Σεβάστηκες απόλυτα το έργο μου και προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης, εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου. Σε χαιρετώ με αγάπη, Μίκης Θεοδωράκης”
Ο Παναγιώτης Μάργαρης διδάσκει κλασική κιθάρα στην Αθήνα. Από την τάξη του, έχουν αποφοιτήσει πολλοί αξιόλογοι κιθαριστές.
Τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μάργαρης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος