Χανιά: Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης για τη διαρρύθμιση του πρώην Δημαρχείου Ακρωτηρίου, σε έναν νέο σύγχρονο παιδικό σταθμό.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, όπου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Στέλιος Μιχαηλάκης, η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, ο Πρόεδρος της «Κύδων Α.Ε.» και δημοτικός σύμβουλος Ακρωτηρίου, Μιχάλης Καλογριδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και από ΣΑΤΑ, ανέρχεται σε 336.000 €. Δικαιούχος της χρηματοδότησης είναι ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των κτιρίων, που διαθέτει ο Δήμος, υπογράψαμε τη σύμβαση, βάσει της οποίας το πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Ο συγκεκριμένος Σταθμός θα φιλοξενεί 25 νήπια και δύο ακόμα τμήματα 12 βρεφών, συνολικά δηλαδή περίπου 50 παιδιά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και προσφέροντας όλες τις παροχές, με ασφάλεια, απόλυτη προσβασιμότητα και μία συνολική διαμόρφωση του χώρου. Αναβαθμίζουμε την περιοχή και προσφέρουμε υπηρεσίες, που οι νέες οικογένειες έχουν ανάγκη».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σημανδηράκης το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προσεγγίζει τους δώδεκα μήνες, εκφράζοντας την ίδια στιγμή την αισιοδοξία ότι στην επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει και επίσημα τη λειτουργία του ο Σταθμός. «Ο ευρύτερος στόχος είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όλα τα κτίρια, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, τα οποία είτε χρειάζονται κάποιες ανακατασκευές είτε μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Για τις βίλλες Σβαρτς και Πολογιώργη, καθώς και για το Παλαιό Δημαρχείο στην οδό Χάληδων, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις για να προετοιμαστούν οι μελέτες, ώστε να λειτουργήσουν ξανά ως κτίρια, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, υπηρεσίες πολιτισμού και όχι μόνο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για τη σημαντική προσπάθεια, που καταβλήθηκε αναφορικά με το κτίριο, το οποίο όπως επεσήμανε «θ΄ αποτελέσει κόσμημα». «Στο Ακρωτήρι υπάρχει ήδη ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός, που όμως δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της Δημοτικής Ενότητας. Έτσι με τη δημιουργία και αυτού του Σταθμού δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, διευκολύνοντας παράλληλα τους γονείς», υπογράμμισε η κα. Ζερβουδάκη, τονίζοντας ότι ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. επεκτείνει τον αριθμό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, καθώς σε σύντομο διάστημα θα λειτουργήσει ακόμη ένας καινούργιος Βρεφονηπιακός Σταθμός, στο Καλυκά.
«Από τη νέα σχολική χρονιά, θα έχουμε τη δυνατότητα για αυξημένο αριθμό συμμετοχών και ένταξης περισσότερων παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος