Χανιά: Νέα κινητοποίηση την Τρίτη από τους εκπαιδευτικούς

 

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τρίτη  οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και στην χρήση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας. Η νέα κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, στις 12:30 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων τονίζεται μεταξύ άλλων ότι δε δύναται να αντικατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή, δε δύναται η τάξη να γίνει κλειδαρότρυπα. Σε ανακοίνωσή της, εξάλλου, η ΕΛΜΕ Χανίων επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και αποφάσισε το άνοιγμα όλων  των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων έχουν προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

“Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών”.

  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων  των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (Τρίτη 26/5 στις 12:30 στην πλατεία Αγοράς) που προκήρυξε η ΟΛΜΕ και για το λόγο αυτό, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων έχει προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00.

Η ΕΛΜΕ Χανίων στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση (11/5/2020) έχει συζητήσει και έχει πάρει αποφάσεις:

  1. Ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
  2. Για το άνοιγμα των σχολείων ως πολιτική απόφαση αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε
  3. Για τη χρήση καμερών μέσα στο χώρο του σχολείου και τη μετάδοση του μαθήματος

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ