Χανιά: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση της Πέμπτης, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου ακούστηκαν συνθήματα όπως:

“Κάτω τα χέρια από το 8ωρο”

«Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», και

«Σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών, Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Η απεργιακή συγκέντρωση οργανώθηκε από, Πρωτοβάθμια Σωματεία Επισιτισμού Ν. Χανίων Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Διανομέων-Delivery Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης», Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Χαιρετισμό απεύθυναν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο ΣΕΠΕ Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Διανομέων Ν. Χανίων, το Σωματείο συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων και το Σωματείο μισθωτών τεχνικών Ν. Χανίων.

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στις ομιλίες των συνδικαλιστών, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, αφού, όπως ειπώθηκε, “είναι για τα σκουπίδια”. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί, και για τον λόγο αυτό σχεδιάζεται πανελλαδική απεργία στις 16 του Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ