Χανιά: Καταγγελίες για εργατικό δυστύχημα στο θάνατο του 53χρονου πυροσβέστη

Προβληματισμό για το εάν ο θάνατος του 53χρονου εποχικού πυροσβέστη από τον Βάμο, ήταν εργατικό δυστύχημα ή όχι, προκαλεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνθρωπος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή του ενώ ετοίμαζε το τρακτέρ του, προκειμένου να βγάλει ένα μεροκάματο συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δακοκτονίας.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Χανίων με τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, λάβαμε τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται για εργατικό δυστύχημα, αφού ο άτυχος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό του, στα Τσικολιανά, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Σύμφωνα ωστόσο με την περιγραφή του συμβάντος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκο Μαρινάκη, οι συνθήκες θανάτου του 53χρονου συνιστούν εργατικό δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων ότι το θύμα πήγε στη δακοκτονία με το δικό του τρακτέρ. Κάποια στιγμή, στην παλιά κοινότητα Κάινας και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Δήμου Αποκόρωνα, χρειάστηκε να κατέβει ο συνοδηγός του για να ανοίξει την πόρτα ενός φράγματος για ψεκάσουν. Στη συνέχεια κατέβηκε και ο ίδιος για να βοηθήσει, με αποτέλεσμα να πιαστεί το μανίκι του από τον ιμάντα του τρακτέρ και βρει φρικτό θάνατο.

Ο κ. Μαρινάκης επίσης επισήμανε ότι εάν και έχει ξεκινήσει η φετινή δακοκτονία, δεν έχουν προσληφθεί ακόμα οι επόπτες που θα φροντίζουν την τήρηση τόσο των μέτρων ασφαλείας (ειδική στολή κλπ), όσο και την ποιότητα της δακοκτονίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διενέργεια δολωματικών ψεκασμών στο νησί είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία αναθέτει την εκτέλεση του έργου σε εργολάβους. Στην περίπτωση του Δήμου Αποκόρωνα ωστόσο, το έργο έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου.

Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε στην έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα Τρίτη, να πάρει θέση και να βγει ψήφισμα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου, το οποίο επιφυλάχθηκε να συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο το θέμα.
Εργατικό δυστύχημα χαρακτηρίζει τον θάνατο του εποχικού πυροσβέστη και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος