Χανιά – Καταγγελίες από κατοίκους των Τοπολίων για το έργο της παράκαμψης: “Μπαζώνονται ρέματα – Κινδυνεύουν χωριά” (ηχητικό)

Για συνεχιζόμενες “παρανομίες και εμπαιγμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην περιοχή των Τοπολίων, στο έργο παράκαμψης, που υλοποιείται τα τελευταία εννιά χρόνια και παραμένει ανολοκλήρωτο”, κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής που χθες πραγματοποίησαν, για μια ακόμη φορά, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελέας για τα παράνομα μπαζώματα ρεμάτων και ποταμών.

Οι κάτοικοι συνάντησαν τον προϊστάμενο του τμήματος περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανίων και ζήτησαν να γίνει άμεσα αυτοψία και όπως ενημερώθηκαν, η αυτοψία θα γίνει την Τετάρτη 17 Αυγούστου. Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε το μέλος της Πρωτοβουλίας των κατοίκων, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο τόπος και οι άνθρωποι της περιοχής λασποδέρνουν εννιά χρόνια, για ένα έργο εννέα χιλιομέτρων! Όλα τα ξεμπαζώματα αντί να πηγαίνουν σε νόμιμες και χωροθετημένες περιοχές εναποτίθενται σε ρέματα, ρυάκια, χωράφια, δασικές περιοχές και περιουσίες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, που ζητούν να τηρηθεί η νομιμότητα και να ληφθούν μέτρα πριν έρθει ο χειμώνας και κινδυνεύσουν χωριά από τα παράνομα μπαζώματα.

Το έργο, που συμβασιοποιήθηκε το 2014, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 36 μήνες, εκτελείται εκ νέου το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τις ζημιές που υπήρξαν από τις θεομηνίες στις αρχές του 2019, την εκπόνηση – έγκριση των γεωτεχνικών μελετών για τις αναγκαίες αποκαταστάσεις και την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων των συμπληρωματικών εργασιών από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος