Χανιά: Κατά της παραμονής αμερικανικού πολεμικού πλοίου η Επιτροπή Ειρήνης

Την αντίθεσή της στην παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου «USS WASP», το οποίο έχει καταπλεύσει από χθες στη ναυτική βάση του Μαραθίου, στη Σούδα, όπου και θα παραμείνει για εννέα ημέρες, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Η Επιτροπή Ειρήνης ασκεί κριτική στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να δέχονται στη Σούδα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

«Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίσκεψη του ελικοπτεροφόρου USS WASP στον τόπο μας, αλλά και τη στάση των τοπικών αρχόντων, που προσφέρουν απλόχερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς γη και ύδωρ» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Μέσω της ανακοίνωσης καλούνται η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες της περιοχής «να γυρίσουν την πλάτη στα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών, να μην τους δεχτούν σε καμιά τοπική επιχείρηση».
Η Επιτροπή Ειρήνης ζητά να φύγει, άμεσα, το πλοίο από τη Σούδα, να κλείσει η Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα και επαναφέρει το αίτημά της για κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων που υπάρχουν στη χώρα. – ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος